Gündem Marmara yaşıyor!

Marmara yaşıyor!

19.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl Mustafa Koç anısına düzenlenen Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’nde birbirinden özel fotoğraflar ortaya çıktı. 13 dalgıçın çektiği fotoğraflar Marmara’nın sualtı zenginliğini gözler önüne serdi

Marmara  yaşıyor

Marmara Denizi’ndeki canlı varlığının korunması için düzenlenen 16’ncı Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali

Marmara  yaşıyor
sona erdi. Bu yıl kaybettiğimiz işadamı Mustafa Koç anısına düzenlenen yarışma için Sivriada açıklarında dalan sualtı gönüllüleri, Marmara’nın sualtı zenginliğini gün ışığına çıkardı.

Haberin Devamı

‘Değerini bilmeliyiz’

Yarışmaya katılan 13 dalgıç, Marmara’da hala iskorpit, horozbina, karagöz, müren, çizgili mercan, kırlangıç, fener, güneş, kefal ve tekir gibi balıklar ile karides, yengeç, ıstakoz gibi kabukluların yaşadığını kanıtladı. Festivali düzenleyen Türk Balıkadamlar Spor Kulübü Sualtı Başkanı Gündoğdu Saruhanoğlu, “Sayın Mustafa Koç adına düzenlendiğimiz festival ile Marmara’nın korunmasına bir kez daha dikkat çekiyoruz. Çünkü Marmara, sınırları tek bir ülkeye ait tek deniz. Marmara’nın değerini bilmeli ve içinde barındırdığı canlıların yaşamına saygı duymalıyız. Kirletmezsek Marmara bize faydalı olmaya devam edecektir” dedi.

Caddede görsel şölen

Marmara Denizi’nde yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek için düzenlenen festival için Caddebostan Sahili’nde binlerce kişinin izlediği gösteriler düzenlendi.

Dünya denizlerinden çevre koruma çalışmalarının anlatıldığı filmlerin yanı sıra ülkemiz sularındaki doğal zenginliklerin de yer aldığı video gösterileri büyük ilgi çekti. Mutlu Payaslıoğlu’nun Marmaris Boncuk Koyu’nda görüntülediği köpekbalıkları, Ali Ethem Keskin’in görüntülediği gizemli mağaralar, Prof. Dr. Ahmet Yalçıner’in tsunami bilgileri, Mustafa Aydemir’in anlattığı tarihsel zenginliğimizi kanıtlayan gemi batıkları ve Zafer Kızılkaya’nın anlattığı deniz koruma alanları festivalin ilgi çeken konuları arasındaydı.

Yazarlar