Bursa Marmarabirlik'te Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Marmarabirlik'te Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

19.07.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

Sözleşmeye göre 583 çalışan birinci yıl için yüzde 16, ikinci yıl için enflasyon oranına ilave yüzde 1 zam alacak

Marmarabirlikte Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

BURSA (AA) - Marmarabirlik ile Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası arasında 21 Haziran'dan beri devam eden toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Haberin Devamı

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, toplu iş sözleşmesi, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü tarafından imzalandı.

Sözleşme kapsamında 583 çalışan, birinci yıl için yüzde 16, ikinci yıl için enflasyon oranına ilave yüzde 1 zam alacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerini kapsayan toplu iş sözleşmesine ilişkin görüşmelerin 21 Haziran'da başladığını ifade etti.

Taraflar arasında anlaşmaya varıldığını belirten Asa, şunları kaydetti:

"Buna göre, ilk yıl için yüzde 16 zam verilirken, ikinci yıl için enflasyon oranına ilaveten yüzde 1 olarak zam uygulanacak. Ramazan ve kurban bayramları için toplam 382 lira bayram yardımı verilecek. Ayrıca kıdem bazında her yıl için 13 lira yıllık kıdem farkı verilecek. Bunun yanında birleştirilmiş sosyal ödenek de 587 liraya yükseltilmiştir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun."

Haberin Devamı

Asa, zam oranlarının piyasa koşullarına göre makul düzeyde olduğunu, Marmarabirlik olarak çalışanlarının refah seviyelerinin yükseltilmesine önem verdiklerini ifade etti.