Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde Okul Servisleri Denetlendi

Marmaraereğlisi'nde Okul Servisleri Denetlendi

16.11.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

.

Marmaraereğlisinde Okul Servisleri Denetlendi

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Marmaraereğlisi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, öğrenci taşımacılığı yapan servisler denetlendi.
Ekipler, okula gelen öğrenci servis araçlarında kontroller yaparak kanun ve yönetmeliklere uygun çalışılıp çalışılmadığını denetledi. Servisteki öğrencilerin kemerlerini bağlayıp bağlamadıklarını da kontrol eden ekipler, öğrencilere servisten ve servis şoföründen memnun olup olmadıklarını sordu. Ayrıca araçlarda ilk yardım çantasının tam olup olmadığı ve yangın söndürme tüplerinin tarihleri kontrol edildi.
Kontrollerde servis araçlarının yaşı, araçlarda ‘Dur’ işaretlerinin kurallara uygun olup olmadığı, ‘Okul Taşıtı’ yazıları, servis aracının cam ve çerçeveleri, ilk yardım çantası ve trafik setinin yönetmeliğe uygun olup olmadığı, yangın söndürme tüpü, Büyükşehir Belediyesinden alınan güzergah belgesi, servis aracının kapıları, servis aracının zorunlu mali sigortası ve ferdi kaza sigortasının yapılıp yapılmadığı denetlenerek, varsa eksiklerin tamamlanması için süre verildi.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Son zamanlarda ülkemizde hizmet veren servislerde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı İlçe Emniyet Müdürümüz ile konuştuk ve bu konuda denetimleri sıkı tutma kararı aldık. Kapasitenin üzerinde öğrenci taşınması en büyük tehlike, araçlarda belirlenen eksiklerin biran önce giderilmesi gerekiyor. Kontrollerin sık sık tekrarlanacağı bilinmelidir ve öğrencilerimizi geçmiş yıllarda da emniyetle taşıyan şoför kardeşlerimiz bu konulara dikkat ederek hareket etmeliler” dedi.
Servis şoförleri ise gerekli kurallara uyduklarını, herhangi bir aksilik yaşanmaması için dikkat ettiklerini belirttiler.
Bölgede çocuklarını servislerle gönderen veliler ise, bu hassas konuda tedbirli davrandıkları için İlçe Emniyet Müdürü Ant Yıkılmaz ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a teşekkür ettiler.