Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde Yağmura Anında Müdahale

Marmaraereğlisi'nde Yağmura Anında Müdahale

19.07.2017 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

Marmaraereğlisinde Yağmura Anında Müdahale

Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Mühendisi tarafından, verilen bilgiler doğrultusunda tüm vatandaşlar yağış başlamadan bilgilendirildi ve uyarıldı.
Marmaraereğlisi Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ekipleri işbirliği yaparak 14 vidanjör, 13 kazıcı yükleyici iş makinası, 2 adet kato, 2 adet greyder hazır bulunduruldu ve acil durum masaları kuruldu. Hazır bulunan acil durum ekipleri yağışın başladığı ilk anlardan itibaren müdahalelerine başladı.
Afet öncesi oluşturulan acil durum ekipleri, sabaha karşı başlayan yağmurla birlikte 06.00’dan itibaren afet bölgelerine müdahale etmeye başladı. İlçe sınırları içerisinde bulunan kanallar açılarak yoğun bir şekilde akan yağmur suları deniz ile buluşturuldu.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ilçeye gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a afetle ilgili bilgiler verdi. Uyan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ekipleri ile birlikte afete müdahale ederek hasarı en aza indirdiklerini ve can kaybının oluşmasını önledikleri bilgisini verdi
Başkan Uyan, "İlçeye yıl içerisinde düşen toplam yağışın 4’te 1’i kısa süre içerisinde yağdı. Meteoroloji verilerine göre metrekareye 80-130 kilogram arası yağmurun düşmesi ile oluşan doğal afette itfaiye ekiplerinin müdahale edemediği yerlerde vatandaşlar belediye ekipleri tarafından kısa süre içerisinde tahliye edilerek, can kaybı yaşanması önlendi" dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Marmaraereğlisi Belediyesi ekiplerinin iş birliği ile yerinde ve zamanında müdahalelerde bulunarak, doğal afet en az hasarla atlatıldı. Marmaraereğlisi Belediyesi ve Marmaraereğlisi Kaymakamlığı tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonları çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile afetle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Uyan, “Yaşanan bu afette Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Marmaraereğlisi Belediyesi ekipleri ile birlikte İlçe Kaymakamlığımız çalışanları ve emeği geçen herkese teşekkür eder, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.