Muğla Marmaris Dünyaya Tanıtılacak

Marmaris Dünyaya Tanıtılacak

22.05.2018 - 16:56 | Son Güncellenme:

-Muğla'nın Marmaris ilçesinde İngiliz devlet kanalı BBC'den gelen 5 kişilik ekip Getaways adlı turizm seyahat programını çekti

Marmaris Dünyaya Tanıtılacak

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde İngiliz devlet kanalı BBC’den gelen 5 kişilik ekiple çekilen Getaways adlı turizm seyahat programında ilçe turizmi milyonlarca kişiye gösterilecek.

Haberin Devamı

BBC'de yayınlanan Getaways adlı turizm ve seyahat programının yeni bölümü Marmaris'te çekildi. İki gün süren çekimlerde ekibe, Londra Kültür Turizm Müşavirliği görevlisi Ümit Bozdağ ve Marmaris Belediyesi ekipleri eşlik etti.

İngiliz devlet kanalı BBC'nin yüksek reytingli programı Getaways için 5 kişilik çekim ekibi Marmaris'e geldi. Programın daha önceki bölümlerinin Amsterdam, Lisbon, Malta, Chicago, Florida, İbiza, Dubai gibi dünyanın önde gelen şehirlerinde çekildiği bildirildi.

Son durağı Marmaris olan programın sunucuları Joe Lindsay ve Mairead Ronan, Marmaris’i yakından tanımak için ilçeyi gezdi.

Müze Kale, Yat Limanı ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda çekimler yapan ekip, Orhaniye Mahallesi’ne giderek efsanelere konu olan Kızkumu’nda yürüdü.

Haberin Devamı

Marmaris Kapalı Çarşı’da bir halıcı dükkanında çekim yapan İngiliz televizyonu, Türk motifleriyle bezeli ipek halıları inceledi.

Ekibin daha sonraki durağı sahil mahallesi Selimiye oldu. Türk mutfağını da tanımak isteyen ekip, yöresel lezzetlerin tadına baktı. İki gün süren çekimlerin ardından ekip, Marmaris'ten ayrıldı.

Marmaris Belediyesi'nden yapılan açıklamada, programın BBC’de 2019 yılının ocak ayında yayınlanacağı belirtildi. Programın İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede tatil planı yapan milyonlarca kişiye ulaşacağı kaydedildi.