Gündem Marmaris’e ‘Gazi’ ve ‘Kahraman’ unvanı

Marmaris’e ‘Gazi’ ve ‘Kahraman’ unvanı

22.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimininde bulunulan Marmaris’te incelemelerde bulundu.

Marmaris’e ‘Gazi’ ve  ‘Kahraman’ unvanı

Komisyon, 15 Temmuz kalkışmasına tanık olan Muğla Valisi Amir Çiçek, kamu kurum müdürleri, asker ve polisleri dinledi. Komisyon üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Marmaris’e ‘Gazi’ ve ‘Kahraman’ unvanı verilebileceğini söyledi.
Komisyon üyeleri önceki gün 15 Temmuz’un en önemli adreslerinden olan Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı ve suikast girişiminden hemen önce ayrıldığı Club Turban Grand Yazıcı Otel’de incelemelerde bulundu.
‘Bebeğin için vazgeç’
Üyeler, araştırma kapsamında Muğla Valisi Çiçek, kamu kurum müdürleri, asker ve polislerinin de tanık olarak ifadesine başvurdu. 15 Temmuz günü yaşadıklarını gözyaşı dökerek anlatan Hava Meydanları Harekât Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz, şunları söyledi:
“Yakıt almamaları için askerlerimizle birlikte çok şey yaptık. Araçları ve cihazları bozduk, kapıları kilitledik. Hatta bir kişinin yeni bebeği olmuştu. ‘Bebeğin için bu hatadan vazgeç’ diye yalvardım. Darbe kalkışmasını gerçekleştiren askerlerle uzun süre beraber çalıştık, hepimiz birbirimizi tanıyorduk. Beraber çalıştığım bu kişiler kendilerini çok iyi gizlemişler. Dışarıda bazen cemaatler ve Fetullah ile ilgili aleyhte cümleler kurduğumda onlar daha fazla küfür ediyordu. Alkol alıyorlar, namaz kılmaz, sosyal askerlerdi. İçlerinde en kararlı olan ve darbe gerçekleşseydi MİT Müsteşarı olmayı planladığını öğrendiğim Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş idi. Cihazları ve akaryakıt tankerlerini bozduğumuz için odaya gelerek emirler yağdırmıştı.”

Marmarisliler 3’e bölündü

Ak Partili Mihrimah Belma Satır’ın Marmaris’e ‘Gazi’ unvanı verilmesini istemesi kamuoyunda yankı uyardı. Marmarisliler sosyal medyada, ‘Marmaris adının başına Gazi olsun mu? Olmasın mı?’ tartışmasına başladı. Kısa sürede paylaşımlar yapılarak kimileri olumlu bazıları ise olumsuz görüş belirtti. Facebook ve Twitter’da yaklaşık 11 bin kişi sayfalarında anketi paylaşarak çeşitli yorumlar yazdı. Vatandaşlar, olumlu, olumsuz ve kararsız olarak üçe bölündü.