Tatil Marmaris nerededir? Marmaris'e nasıl gidilir?

Marmaris nerededir? Marmaris'e nasıl gidilir?

12.06.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

Ülkemizin ünlü turizm beldesi Marmaris nerede yer alır? Her yıl çok sayıda tatilcinin akın ettiği Marmaris'e nasıl gidilir? Marmaris'te neler yapılır? İşte Marmaris hakkında merak edilenler...

Marmaris nerededir Marmarise nasıl gidilir

Muğla'nın 13 ilçesinden birisi olan Marmaris Bodrum'dan sonra Muğla ilinin en kalabalık 2. yerleşim birimidir. Marmaris ayrıca Ege Denizi'nin bitip Akdeniz sınırlarının başladığı yerdir.

Haberin Devamı

2016 rakamlarına göre Marmaris kent nüfusu 90 bin 187'dir.

Marmaris nerededir Marmarise nasıl gidilir

Marmaris nasıl bir iklime sahiptir? Marmaris'in coğrafik özellikleri nelerdir?

Marmaris'te Akdeniz iklimi hakimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve aşırı yağışlıdır. Dağların konumu sebebiyle Marmaris Türkiye'de en çok yağış alan bölgelerdendir ve nem oranı yıl boyu çok yüksektir.

Marmaris'te uygun iklim koşulları sayesinde birçok tropik meyve de yetişebilmektedir.

Muğla rehberimize göz atın!

Marmaris nerededir Marmarise nasıl gidilir

Marmaris'te neler yapılır?

Marmaris çok gelişmiş bir turizm yöresidir. Her yıl çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenlenir. Türkiye Bisiklet Turu kapsamında son yıllarda bitiş ve başlangıç etabı olarak kullanılır. Marmaris ve civarında çok sayıda plaj ve koy bulunur. Yaz sezonunda tekne turları, su parkları ve safari turları oldukça rağbet görür.

Haberin Devamı

Kızkumu nerededir? Kızkumu efsanesi nedir?

Marmaris nerededir Marmarise nasıl gidilir

Marmaris'te görülmesi gereken yerler nerelerdir?

İçmeler ve İçmeler Sahili, Uzunyalı Plajı, Turunç, Selimiye, Kleopatra Adası ( Sedir Adası), Kızkumu, Orhaniye, Cennet Adası, Akvaryum Koyu, eski kent, Marmaris Kalesi, Marmaris Milli Parkı, geçtiğimiz yıllarda kent merkezinde kazı çalışmaları sonucu bulunan antik kent ve barlar sokağı Marmaris'te görülmesi gereken yerlerdir.

Bodrum nerededir? Bodrum'a nasıl gidilir?

Marmaris'e özgü şeyler nelerdir?

Çam balı Marmaris'e özgü en önemli ürünlerden birisidir.

Marmaris nerededir Marmarise nasıl gidilir

Marmaris'e nasıl gidilir?

Marmaris'e uçakla gelmek isteyenler şehir merkezine yaklaşık 1 saat araç mesafesinde yer alan Dalaman Havalimanı'na gelmelidir. Buradan Marmaris'e uçak iniş saatleri ile paralel olarak kalkan tarifeli otobüs seferleri bulunmaktadır. Havalimanında araç kiralamak da mümkündür.

Marmaris'e İstanbul'dan araçla gelmek isteyenler İzmir'den sonra Aydın otobanına girerek Marmaris'e ulaşabilirler. Ankara yönünden Marmaris'e ulaşmak isteyenler Denizli yönünde hareket edip Muğla kent merkezi ve ardından Marmaris yönüne giderek ulaşabilirler. Antalya yönünden gelmek isteyenler Fethiye yönünü takip ederek Marmaris'e ulaşabilir.

Marmaris, Yunanistan'ın Rodos Adası'na yakın mesafede bulunur. Yaz sezonu boyunca her gün Marmaris'ten Rodos Adası'na tarifeli gemi seferleri düzenlenmektedir. Kış sezonunda da belli günlerde gemi seferleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Marmaris İstanbul'a 813 km, Muğla şehir merkezine 54 km, Denizli'ye 183 km, Aydın'a 151 km, İzmir'e 271 km, Bursa'ya 578 km, Kocaeli'ye 721 km, Eskişehir'e 541 km ve Ankara'ya 643 km uzaklıktadır.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü