Tatil Marmaris'te bir aylık yeni yıl festivali

Marmaris'te bir aylık yeni yıl festivali

03.12.2018 - 08:42 | Son Güncellenme:

Marmaris Belediyesi tarafından Aralık ayında turizm hareketliliği sağlamak ve alternatif turizm alanları yaratmak vizyonu ile 1-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Marmaris Yeni Yıl Festivali, düzenlenen açılış töreni ile birlikte başladı.

Marmariste bir aylık yeni yıl festivali

Bir ay boyunca Marmarislilere ve ziyaretçilere yeni yıl coşkusu yaşatacak festivalin ana teması ise “Kültürlerin Buluşması” olarak belirlendi. Ülke genelinde ilk kez düzenlenecek olan Marmaris Yeni Yıl Festivali, Marmaris halkı ve şehrin ziyaretçilerine unutamayacakları günler yaşatacak.

Haberin Devamı

Türk mitolojisinde yer alan Ayaz Ata tanıtılacak

Festival boyunca Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı ve Saman İskelesi’nde kurulacak olan stantlarda yerel lezzetler ziyaretçilere tanıtılırken şehrin alternatif noktalarında canlı müzik performansları, sokak sanatçılarının gösterileri ve canlı heykeller de yer alacak.

“Kültürlerin Buluşması” teması ile gerçekleştirilecek festivalin en önemli öğelerinden biri de Ayaz Ata olacak.

Türk mitolojisinde yer alan Ayaz Ata, kışın soğuk havalarda aç, fakir ve kimsesiz kişilere yardım eden bir evliya olarak biliniyor. Soğukta, darda kalanlara yardım edip onlara kut yani iyi ve güzel baht verdiğine de inanılan Ayaz Ata’nın yanı sıra Türklerin güneşin zaferini ve yeniden doğuşunu, büyük şenliklerle ‘Akçam Ağacı’ altında kutladığı Nardugan Bayramı da Marmaris Yeni Yıl Festivali’nde tanıtılacak. Festival kapsamında Noel Baba ve Ayaz Ata’nın buluşturulacağı etkinlikler de düzenlenecek.

Haberin Devamı

İlk kez yapay buz pisti Marmaris’te konumlanacak

Marmaris Yeni Yıl Festivali’nin ilklere imza attığı bir başka nokta da yapay buz pisti olacak. Çocukların aileleri ile birlikte eğlenceli saatler geçirebileceği yapay buz pisti, Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda konumlanacak.

Aynı noktada çocuklara yönelik mini park da konumlanırken Burunucu Macera Parkı’nda ise minikler için birbirinden renkli aktiviteler düzenlenecek.

Festival boyunca etkinliklerin merkezi olan 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nin yanı sıra Sevgi Yolu, Atatürk Meydanı, Türkmenistan Parkı, Burunucu Macera Parkı, Blueport AVM ve Yat Limanı gibi noktalarda da gösterilerin yapılacak.

Festivalde müzik maratonu yaşanacak

Marmaris Yeni Yıl Festivali’nin önemli öğelerinden bir başkası ise müzik olacak. Karşıyaka Belediye Bandosu’ndan Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı’nın gösterisine, halk oyunları performanslarından canlı karaoke eğlencelerine, Türk Chopper Rock Grubu Konseri’nden dj performanslarına, latin danslarından tango, vals ve bale gösterilerine kadar pek çok etkinlik, festivali ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Haberin Devamı

Marmaris Yeni Yıl Festivali kapsamında bir ay boyunca gerçekleştirilecek bazı etkinlikler:

Karşıyaka Belediye Bandosu

Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Oyunları Gösterileri

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı

Bursa Galart Halk Oyunları Ekibi

Akademi Garaj Müzik Topluluğu

Canlı Karaoke

Türk Chopper Rock Grubu

Cihan Çakan Konseri

DJ Performansları

Karagöz Kukla Tiyatrosu

Tango, Vals, Bale Gösterileri

Shisa Aikido Dojo

Palyaço Gösterileri

Ebru Omurcalı Yeni Yıl Yemekleri Sunumu

Single Ladies Konseri

Barmen Yarışması

Latin Dansları

Zumba Gösterileri

Sokak Müzisyenleri

Canlı Heykeller

Her gün 13.00 – 22.00 arasında Sevgi Yolu, Yat Limanı, Blue Port AVM ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda sokak sanatçıları, gösteri grupları ve müzik dinletileri.

Her gün 13.00 – 22.00 arasında 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda konserler, gösteriler, dinletiler, sokak sanatçıları ve animasyonlar.

Her hafta sonu 13.00 – 18.00 arasında Burunucu Macera Parkı’nda çocuklar için eğlenceli etkinlikler, yarışmalar ve hediyeler.

Haberin Devamı

Her hafta sonu 14.00’te 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda Zumba – Flash Mob.