Gündem Marmaris'te canlı müzik izin belgesi kriterleri belli oldu

Marmaris'te canlı müzik izin belgesi kriterleri belli oldu

21.04.2017 - 22:23 | Son Güncellenme:

MUĞLA'nın Marmaris Belediyesi, 4 Nisan'da aldığı meclis kararına göre bar, disko, otel gibi yerlerdeki canlı müzik izin belgesi kriterlerini açıkladı. Ücretler 1250 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor.

Marmariste canlı müzik izin belgesi kriterleri belli oldu

Belediye Basın Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Eğlence vergisine tabi olmayan işletmelerde ses sınırlaması getiren uygulamada işletmeler faaliyet konusuna uygun şekilde hizmet vermeleri hedeflenmektedir. Canlı müzik izin belgesi almakla yükümlü işletmelerimizin öncelikli olarak belediyemize müracaat edip bilgi almaları, daha sonra ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ön yeterlilik almış kurum veya kuruluşlara çevresel gürültü seviyesi değerlendirme raporu hazırlatarak belediyemize sunması gerekmektedir. Canlı müzik izin belgesi bedelleri işletmedeki toplam hoparlör gücü üzerinden belirlenmiştir" denildi. Bedeller ise şöyle açıklandı: Toplam hoparlör gücü (watt) önerilen canlı müzik belge bedelleri 0-150 watt arası 1250, 151-350 watt arası 2 bin 500 lira, 351-1200 watt arası 3 bin 750 lira ve 1201 watt ve üstü 5 bin lira.

Haberin Devamı

Öte yandan Eğlence Vergisine tabi olmayan restoran, kafe gibi işletmeler, çevresel gürültü değerlendirme raporlarını hazırlatarak, Çevre Denetim Birimi'nin gerekli gördüğü önlemleri alarak işletme içerisinde her bir hoparlör gücü nominal watt cinsinden 50 watt'tan fazla olmamak kaydı ile işletme büyüklüğüne göre hoparlör sayısını çevre denetim biriminin kabul edeceği sayıda düzenleyebilecek. Canlı Müzik İzin Belgesi'ni toplam hoparlör gücüne göre belge bedeli olan 1250 lirayı ödeyerek alınabilecek.

Üç yıl süreyle geçerli olacak canlı müzik belgesi süre bitiminde çevresel gürültü değerlendirme raporunun değişmemesi durumunda 1000 lira belge yenileme bedeli ödemek suretiyle 3 yıl yenilebilecek.