Gündem Marş tepkisine biber gazı

Marş tepkisine biber gazı

21.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bolu’daki okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmasını yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i protesto için toplanan CHP öncülüğündeki grubun İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına siyah çelenk bırakmasına polis izin vermedi.

Marş tepkisine biber gazı

CHP İl Teşkilatı, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’in de aralarında bulunduğu çeşitli sendikaları üye yaklaşık 250 kişilik grup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmasını yasaklayan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i protesto etmek istedi. Yolda barikat kuran polis, aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in de bulunduğu grubun geçişine izin vermedi. Barikata kadar ilerleyen kalabalık ile basın açıklaması yapan Milletvekili Özcan, üzerinde 10’uncu Yıl Marşı yazılı olan siyah çelengi kalabalık ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına bırakmak istedi. Kalabalığın barikata yüklenip aşması üzerine polis biber gazıyla müdahale etti. Özcan ile eyleme katılan çok sayıda kişi ve basın mensupları biber gazından etkilendi. Biber gazına maruz kalanlar çevredeki binalara ve işyerlerine sığındı. Tanju Özcan ve gazdan etkilenen diğer eylemciler ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

AK Parti öncülüğünde bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, polis müdahalesiyle sonuçlanan CHP öncülüğündeki protestonun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i ziyaret etti. Cengiz’e destek açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.