Teknoloji Marvel'ın iptal ettiği 1994 yapımı Fantastik Four filmi artık YouTube'ta

Marvel'ın iptal ettiği 1994 yapımı Fantastik Four filmi artık YouTube'ta

08.11.2018 - 11:42 | Son Güncellenme:

Fantastic Four'un 1994 yılında vizyona girmesi planlanan ama daha sonra iptal edilen ilk uyarlama filmi YouTube'a yüklendi.

Marvelın iptal ettiği 1994 yapımı Fantastik Four filmi artık YouTubeta

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

1994 yılında Roger Corman, klasik Stan Lee çizgi romanı Fantastic Four'un ilk canlı aksiyon filmi uyarlamasını yaptı. Gelecek vaat eden trailer'lara rağmen, vizyona girmedi. Bu gizemli kaybolmanın sebebi basitti: Film berbattı. Ama şimdi bunu YouTube üzerinden kolayca izleyebilirsiniz.

Filmde kostümler ikinci el dükkanından alınmış gibi gözüküyor, gülünç özel efektler var ve mümkün olduğunca çabuk tamamlanmaya çalışılmış gibi.

1983 yılında yapım şirketi Neue Constantin, Fantastic Four’un yayın haklarını bir şarkı için Marvel’dan satın aldı. Yapılan sözleşmede yayın hakları 10 yıllıktı, bu süreden sonra yayın hakları tekrardan Marvel’a geçiyordu. 1992'de şirket bir film daha yapma kararı aldı ve bunu çabucak halletmeleri gerekiyordu. Hem ucuz hem de hızlıca yapabilecek tek kişi vardı, o da Roger Corman.

Haberin Devamı

Elbette Corman, Fantastic Four'u üretirken tam olarak ne istediğini istedi. Ancak bunun için yeterli zaman yoktu. Bu yüzden Corman’ın Fantastic Four filmi çok kötüydü.