Gündem Masada son cinayet planıyla kapana kısıldı!

Masada son cinayet planıyla kapana kısıldı!

15.11.2017 - 08:58 | Son Güncellenme:

Kız kardeşini öldürdükten sonra iş yeri basıp silahlı çatışmaya giren ancak her olayın ardından izini kaybettirmeyi başaran Timuroğlu, önceki gün polisin takibindeki bir suç çetesinin üyeleriyle bir araya gelince takip altına alınıp yakalandı. Timuroğlu'nun eski ortağını öldürmek için hazırlık yaptığı ortaya çıktı

Masada son cinayet planıyla kapana kısıldı

İstanbul Ataşehir'de geçtiğimiz 28 Şubat gecesi uykudan kaldırdığı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu kafasına ateş ederek öldürdükten sonra, polis tarafından aranırken bir iş adamının evini ve ofisini kurşunlayıp, başka bir iş yerine silahlı baskın yaptığı belirlenen Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine el bombalı saldırının sanıklarından Erhan Timuroğlu, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Haberin Devamı

254 gündür polisi peşinden koşturan ve yakalanmamak için cep telefonu bile kullanmadığı belirlenen Timuroğlu'nun izine ise polisin, bir suç çetesini takip ederken ulaştığı öğrenildi. Kadıköy ve civarında bir çok suça karışan bir çeteyi takip altına alan Organize Şube ekipleri, bir AVM'de buluşan çete üyelerinin arasında Timuroğlu'nu görünce takibi derinleştirip ikinci bir takip başlattı.Polis kamerasına düşen Timuroğlu'nu bir süre uzaktan takip eden organize şube ekipleri, ayrıldığı AVM'den gittiği Sancaktepe'deki evinde Timuroğlu'na sabaha karşı baskın düzenledi.Özel hareket polislerinin desteğinde tespit edilen eve giren polis, Timuroğlu'nu kendisi gibi bir suç makinesi olan Canfirat Adiktili isimli sabıkalıyla yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

ESKİ ORTAĞINI ÖLDÜRECEKTİ

Direniş göstermeden teslim olduğu öğrenilen Timuroğlu'nun, gizlendiği evde arama yapan ekipler, 2 kaleşnikof tüfek ile bir tabanca ve çok sayıda kimlik ele geçirdi. Ele geçirilen kimliklerin Timuroğlu tarafından 254 günlük firarda kullanılan sahte kimlikler olduğunu belirleyen ekipler, ele geçen silahlardan tabancanın Ceylan Timuroğlu cinayetinde, kaleşnikof tüfeklerin ise 2 ayrı iş yeri baskını ve silahlı çatışmada kullanılan silahlar olduğunu tespit etti. Silahların kullanıldığı olayları, gözaltına alınıp getirildiği emniyette Timuroğlu'nun ağzından teyit eden polis, yeni bir saldırı planı hakkında Timuroğlu'ndan bilgi alamazken, hedefi olarak kardeşini öldürmesine neden olan Bekir Teker olduğunu değerlendiriyor.

Eski ortağı ve kız kardeşinin sevgilisi olduğu öne sürülen Bekir Teker'e yeni saldırı planı hazırlığında olan Timuroğlu, kardeşini öldürdüğü cinayette kullandığı tabanca ile silahlı baskın ve çatışmalarda kullandığı 2 kaleşnikofla ele geçirildi.

Bir banka şubesinde çalışan kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu, Bekir Teker'le sevgili olduğu ve sinemaya gittikleri için öldüren ve "Kasten Öldürme" ve "Uzun Namlulu Silahla İşyeri Kurşunlama" suçlarından aranırken yakalanıp gözaltına alınan Timuroğlu, Danıştay saldırısı sanığı Alpaslan Aslan'la birlikte Cumhuriyet gazetesine provokasyon amaçlı el bombası atıp yine provokasyon amaçlı olarak Danıştay saldırısında olayın faili Aslan'a yardim etmekle yargılanıyordu.

Haberin Devamı

Masada son cinayet planıyla kapana kısıldı