Edirne Maskelerle "Kötü Ruhları" Kovdular

Maskelerle "Kötü Ruhları" Kovdular

25.02.2018 - 09:53 | Son Güncellenme:

El yapımı "kuker" maskeler ve üstlerindeki sayıca fazla çanlarla hünerlerini sergileyen grupların, Trak savaşçılarını temsilen giydikleri kıyafet ve çanlarla çıkardıkları sesler ilgi topladı

Maskelerle Kötü Ruhları Kovdular

EDİRNE (AA) - Bulgaristan’ın Yambol kentinde “kötü ruhları kovma” ritüelinin canlandırıldığı maske festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Antik çağ geleneği olarak Trakya, Bulgaristan ve Yunanistan'da yaşayan Traklar'dan günümüze taşınan gelenekte, maskeli ve renkli tüylü kıyafetli grupların, baharın yaklaştığı günlerde kıştan kalan kötü ruhları uzaklaştırmaya çalışması anlatıldı.

Yambol Belediyesinin düzenlediği etkinlik kapsamında bir parkta toplanan çoğu korkutucu, tüylü ve büyük maskeler takmış, farklı giyimleriyle dikkat çeken kişilerden oluşan gruplar, kötü ruhların maskeler ve çan sesiyle kovulmasını anlattıkları gösterilerini sergiledi. Bulgaristan’ın çeşitli şehirleriyle çevre ülkelerden gelen gruplar gösterilerini jüriye beğendirmeye çalıştı.

El yapımı "kuker" maskeler ve üstlerindeki sayıca fazla çanlarla hünerlerini sergileyen grupların, Trak savaşçılarını temsilen giydikleri kıyafet ve çanlarla çıkardıkları sesler ilgi topladı.

Haberin Devamı

Türkiye, Makedonya, Romanya, Yunanistan gibi çevre ülkelerden gelenlerin de ilgi gösterdiği festival çerçevesinde konser, sergi ve fotoğraf yarışmaları da düzenlendi.