Manisa Maski'den İlçe Personeline İş Sağlığı Bilinci

Maski'den İlçe Personeline İş Sağlığı Bilinci

17.10.2017 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Maskiden İlçe Personeline İş Sağlığı Bilinci

MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmalarındaki mesleki risklerin önlenmesi amacıyla Salihli, Gördes ve Köprübaşı ilçe şefliklerinde görevli saha personeline yönelik eğitim semineri düzenledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, bünyesinde görevli personelin her türlü iş kazasından ve meslek hastalıklarından korunması amacıyla gerçekleştirdiği eğitimlerine ilçelerde devam ediyor. Son olarak Salihli’de düzenlenen eğitimle, Salihli, Gördes ve Köprübaşı ilçelerinde görev yapan saha çalışanlarına Mesleki Risk Eğitimi verildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi ile Destek Hizmetleri Dairesi başkanlıklarınca planlanan eğitimde, Ruhan Bayraktar tarafından sunum yapılarak kaza riskleri ve meslek hastalıkları detaylı bir şekilde anlatıldı. Gerçekleştirilen eğitim sayesinde personele,bu risklerden korunması amacıyla alabileceği kişisel önlemler ile uyulması gereken kurallar aktarılarak iş sağlığı ve güvenliği bilinci aşılandı.
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, “İl genelinde faaliyet yürüttüğümüz noktalarda, çalışma esnasındaki iş kazalarını engellemek için personelimizi bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Mühim olan, iş öncesinde risklerin tespit edilmesi ve bunlara yönelik koruyucu önlemlerin alınmasıdır. Bu eğitimlerin amacı da işin ve çalışanın güvenliği açısından daha sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturularak, olası iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçilmesidir” diye konuştu.