Masseter botoksu ile v şeklinde yüze sahip olabilirsiniz

Kadın yüz güzelliğinin önemli unsurlarından biri de alt yüz bölgesinde yerleşmiş çene kontürünün keskin ve V şeklinde olmasıdır. Erkek yüzünde çene hattı kare şeklinde ve kaslıyken kadınlarda üçgen ya da v şeklinde çene hattı daha çekici bulunur. Bu oranı belirleyen gizli etken aslında bir çiğneme kası olan masseter kasının kitlesidir .

Yöntem eşit olmayan kaşları düzeltmek ve kaş yüksekliğini ayarlamaya imkân veriyor veya çenede fazla olan masseter kas boyutunu azaltarak çeneyi daha şekilli hale getirme olanağı sunuyor.

Haberin Devamı

Bu kasın hipertrofisi alt yüze erkeksi (kare biçiminde)bir ifade verirken ince bir maseter kası yüze üçgen ve daha feminen bir hava verir. Özelikle Asyalı kadınlarda masseter kası genetik olarak hipertrofik olduğundan çene kontürüne yeniden şekil verme işleminde masseter kasının küçültülmesi Asya ülkelerinde sık uygulanan kozmetik işlemlerden biridir. Ancak son zamanlarda başta Hollywood olmak üzere batı dünyasında da kalın yüzlü bayanların önemli estetik talepleri arasına maseter kasının inceltilmesi de girmiştir.

Massetere yapılan botoks enjeksiyonu estetik etkisi yanında toplumda yaygın olan gece uykusu esnasında dişlerini sıkan hastalarda da yaygın biçimde uygulanabilmektedir. Maseter botoksu işlemi bir veya iki seansta toplamda 10-15 dakikada uygulanabilmektedir. İşlem botulinum toksinin küçük bir enjektör yardımıyla masseter kası içine zerk edilmesi esasına dayanır. Yüzde ortaya çıkan incelme 7 gun sonra başlar ve 3 hafta içinde etkisi maksimuma çıkar. Ortaya çıkan V etkisi yani inceltici etki 4 ay kadar devam eder. Tekrarlanan enjeksiyonlar zamanla incelme etkisini kalıcı kılmaktadır.