Cinsellik Mastürbasyon zararlı mı?

Mastürbasyon zararlı mı?

22.07.2016 - 11:40 | Son Güncellenme:

Mastürbasyon nedir? Kimler mastürbasyon yapar? Neden mastürbasyon yaparız? Zararı var mıdır? Merak edenler için mastürbasyon hakkında merak edilen her şey...

Mastürbasyon zararlı mı

Mastürbasyon nedir?

Haberin Devamı

Mastürbasyon, kişinin cinsel organına dokunarak ya da masaj yaparak cinsel heyecana ve hazza ulaştığı bir kendil uyarma biçimidir.

Kimler mastürbasyon yapar?

Neredeyse herkes. Mastürbasyon, partneri olan olmayan herkes arasında yaygın. Yapılan bir araştırmada erkeklerin %95'inin, kadınların %89'unun mastürbasyon yaptığı ortaya çıktı. Kişiler, ilk cinsel hazzını mastürbasyonla yaşar. Aslına bakarsanız mastürbasyon çocukların gelişim çağında vücudunu keşfinin bir parçasıdır.

Neden mastürbasyon yaparız?

İyi hissettirmesinin yanısıra mastürbasyon, cinsel heyecanı yatıştırmanın en iyi yollarından biridir. Aynı zamanda güvenlidir. Hamile kalma ya da cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riski yoktur.

Haberin Devamı

Mastürbasyon normal mi?

Bir zamanlar sapıklığın ya da bir akıl hastalığının belirtisi olarak görülen mastürbasyon günümüzde normal ve sağlıklı bir cinsel aktivite olarak görülmektedir.

Mastürbasyon partnerli cinsel ilişkinin önüne geçtiğinde ya da günlük aktivitelerinizi etkilemeye başladığında bir problem oluşturmaktadır.

Mastürbasyon yapmanın zararı var mı?

Mastürbasyonun hem kadınlar hem erkekler için doğal ve zararsız bir cinsel aktivite olduğu düşünülür. Ölçülü miktarda mastürbasyonun vücuda hiç bir zararı yoktur.

Bazı toplumlar ve dinlerde günah olarak nitelendirilen mastürbasyon, kişilerin utanma ya da suçluluk hissetmesine neden olsa da uzmanlar mastürbasyonun cinsel sağlığa ve ilişkilere iyi geldiğini söylüyor. Kendi vücudunu mastürbasyonla tanıyan bir kişi, ne istediğini bilerek partneriyle de paylaşabilir. Bu da cinsel ilişkileri geliştirebilir.

PembeNar Özel

Yazarlar