Eskişehir MASUM TÜRKER ESKİŞEHİR’DE

MASUM TÜRKER ESKİŞEHİR’DE

23.03.2014 - 01:49 | Son Güncellenme:

.

MASUM TÜRKER ESKİŞEHİR’DE

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile aynı yolda yürümeyeceklerini söyledi.
Eskişehir’de partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Türker, burada yaptığı konuşmada CHP’nin seçim öncesine ayak oyunlarını yaptığını söyledi.
AK Partili eski belediye başkanlarını yeniden CHP’nin aday göstermesine ilişkin konuşan Türker, sözlerine şöyle devam etti:
“Seçime üç gün kala CHP’lilerin hep ayak oyunudur bu. Gelecekler ve millete diyecekler ki, “DSP bizle birleşti. Bizim lehimize feragat edin.” DSP Atatürk’ü yargılamayı düşünlerle aynı yolda yürümez. Çünkü CHP Genel Başkanının Tunceli’de yaptığı mitingde bir tane Türk bayrağı yoktu. Genel Başkanın kendiside açıkladı. Tunceli’nin adının Dersim olacağını söyledi. Bu proje uluslararası emperyalistlerin, Atatürk’ü örnek alan ülkelere karşı Atatürk’ü yargılamak için geliştirdiği bir projedir. Bizim Atatürk’ü yargılatacak insanlarla işimiz yok.
Bir taraftan AK Partiye karşı olacaksın. Diğer taraftan Eskişehir dahil, AK Partili eski belediye başkanlarını getirip aday yapacaksın. Bu Eskişehir’de de var. Eskişehir’in dışında ise en önemli adaylardan bir tanesi Hatay’da. Hatay’da gezi eylemleri dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza marjinal olarak değerlendiren adam şuanda ki CHP’in Hatay’da ki belediye başkan adayıdır.
“BÜYÜKERŞEN HAKKINDA OLUMSUZ KONUŞMADIK”
DSP’den CHP’ye geçen eski belediye başkanları hakkında da konuşan Türker, “DSP kurulduğu günden bu yana iktidara odaklan ve odaklandığı iktidarda Türkiye’de alternatif bir parti olarak ortaya çıkarak Türkiye’nin sigortası olmaktadır. Eskişehirlilerden özür dileriz. Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyelerine oy verdiği başkanlar maalesef Türkiye’nin sigortasız kalma operasyonunda partimizden ayrılmıştır. CHP bu süreç içinde 58 belediye başkanımızı transfer etmiştir. Geçtiğimiz günlerde aday gösterilmeyen ve sayıları 6 olan CHP’li belediye başkan adayları bizden aday olmak üzere girişimde bulunanca kıyamet koptu, herkes bize saldırmaya başladı. Bize büyük zarar veren, her seçimde her istediğini karşıladığımız CHP’ye geçen adaylar hakkında bir gün olumsuz konuşmadık. Son yapıda 6 belediye başkanı sayesinde DSP gündeme gelince herkes gördü ki Türkiye’de boyun eğmeyecek, dik duracak insanların bir partisi var” diye konuştu.