Mavi çizgili gömlek bildiğiniz gibi değil

Çizgilerin gücü adına!

Maskülen looklar gitgide gardırobumuza yerleşirken mavi çizgili gömlekler de yeni haliyle karşımızda. Üstelik her zamanki monotonluğundan eser yok.

Birbirinden farklı formları ve tarzlarıyla hemen hemen herkese hitap eden mavi çizgili gömlekleri bugünlerde her mağazada bulabileceğiniz gibi tarzınıza uygun bir tane bulmanız da mümkün. Ayrıca hem formel hem de informel durumlar için kombinlenmesi kolay bir parça. Erkek gardırobunun evrensel favorilerinden biri olmasına şaşmamalı.

Haberin Devamı

Mavi çizgili gömlek nasıl kombinlenir?

Böylesine sofistike bir parçayla yapacağınız doğru bir kombin şıklıkta seviye atlatacaktır. İlk olarak çizgilerin bir handikapı olduğunu unutmayın. Psikolog ve görsel algı uzmanı Peter Thompson, yaptığı araştırma sonucunda dikey çizgili giyenlerin yatay çizgili giyenlere göre daha kilolu gözüktüğünü açıklamıştı. Elimizde bilimsel veriler de olduğuna göre kilolu gözükmekten korkuyorsanız dikey çizgilerden kaçınmanız gerekiyor. Bu problemden kurtulunca gerisi kolay.

Mavi çizgili gömleğinizi kombinlerken altınızın tek renk olması en temiz, en risksiz tercih olur. Ayakkabı ve çanta seçerken biraz daha özgür davranabilirsiniz. Ancak star parçanın gömleğiniz olduğunu unutmayın. Diğer her şey gömleğinize hizmet etmeli.

Star bir parça tek başına kombininizi taşıyabilir. Bu durumda star parçayı bulmak onu kombinlemekten daha önemli. İşte bu sezon starınız olacak mavi çizgili bir gömlekte aramanız gereken özellikler:

Dekonstrüksiyon

Gömlek denince akılda yakalı, manşetli, düğmeli, cepli bir şey canlanıyor. Ancak klasik anlamda gömlek devri sona erdi. Bırakın onları erkekler giysin. Biz stilde özgürlüğümüzün tadını çıkaralım. Omzu düşük, düğmeleri yer değiştirmiş, pencereli, yamalı, sırt dekolteli, dantel detaylı, aklınıza gelebilecek her türlü biçimde mavi çizgili gömlek mevcut.

Mavi çizgili gömlek bildiğiniz gibi değil

Fırfırlı

Daha önceki yazımda fırfırların yükselişini anlatmıştım. Fırfır trendini bu sezon baştan ayağa her parçada görmek mümkün. Bu feminen detay çizgili gömleklerde de şahane gözüküyor.

Haberin Devamı

Mavi çizgili gömlek bildiğiniz gibi değil

İşlemeli

Mavi ve beyazı renklendirmek isterseniz işlemeli gömlekler tam size göre. Böylesine maskülen ve formel bir kumaşı daha sokak stiline uygun ve feminen hale getirmenin daha tarz bir yolu olamaz.

Mavi çizgili gömlek bildiğiniz gibi değil

Belden bağlamalı

Mavi çizgili bir gömlek nasıl seksi hale getirilir sorusunun cevabı V yaka, beli saran, kruvaze modeller. Özellikle büyük göğüslere sahipseniz abartmadan dekoltenizi vurgulayarak vücudunuzu kum saati gibi gösterecek. Belden bağlamalı modellerde daha cüretkar veya daha sade formlar bulmanız da mümkün.

Mavi çizgili gömlek bildiğiniz gibi değil

Klasik

Bütün bunlar size göre değilse klasikten şaşmayın. Dümdüz mavi-beyaz bir gömlekle de gayet şık gözükebilirsiniz. Mavi, beyaz veya siyah bir kot; kırmızı bir ruj; kahverengi bir kemer ile çok da fazla şeye ihtiyacınız yok.

Mavi çizgili gömlek bildiğiniz gibi değil