İzmir MAVİ EGE ÇITAYI YÜKSELTTİ

MAVİ EGE ÇITAYI YÜKSELTTİ

29.04.2014 - 16:40 | Son Güncellenme:

.

MAVİ EGE ÇITAYI YÜKSELTTİ

İzmir'e bağlı Torbalı ilçesinde geçtiğimiz yıl açılan Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yeni bir yatırıma daha imza atarak büyüme yolunda bir adım daha attı. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile başlayan Mavi Ege, şimdi de Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Fen Lisesi’ni yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için kolları sıvadı. Torbalı, yeni bir özel okula daha Mavi Ege Eğitim Kurumları fuayesinde kazanıyor. Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda kapıların açmıştı. Kısa bir süre sonra mevcut binanın hemen arkasında bulunan alanı da alarak Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Fen Lisesi olmak üzere yeni bir eğitim kompleksi oluşturmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında mevcut binasının yanı sıra ilköğretim okullarını da bünyelerine katan Mavi ege adeta eğitim kampüsü kuracak. Tenis kortlarıyla, yüzme havuzu ve birçok modern tesisi ile hizmet verecek olan okul, Torbalı’da bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Bilindiği üzere Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin kayıt ve nakil yaptırdığı okul, büyük ilgi görüyor. 5 Sağlık Meslek Lisesi branş öğretmeni tarafından kurulan Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, İzmir Aydın Asfaltı Çapak Kavşağı üzerinde bulunuyor. 2010 yılından bu yana ülke genelinde açılan özel sağlık meslek liselerine bir yenisi daha ekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel olarak açılmasına onay verdiği tek meslek lisesi olan sağlık meslek liseleri sayesinde ülkedeki ara sağlık eleman açığının kapatılması hedeflenirken, kampüs olma yolunda büyük adımlar atıldı.
MAVİ EGE ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇTI
2010 yılında verilen özel izin sonrasında özel sağlık meslek lisesini Torbalı’ya kazandıran Özel Mavi Ege Eğitim Kurumları, şimdi yeni bir yatırıma daha imza atarak, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Fen Lisesi açarak Torbalı’da bir ilke imza atmış olacak. Bakanlığın kampus projesi kapsamında hayata geçirilecek olan okula, şimdiden rağbet oldukça yüksek. Sağlık meslek liselerinde uzun yıllar branş öğretmenliği ve idarecilik yapan 5 öğretmen arkadaş, Torbalı’da Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni açmıştı. Şimdi söz konusu eğitim kurumu Çapak Kavşağı üzerinde bulunan bir fabrikayı kiralayan kurum, binayı kısa sürede okula çevirdi. 5 bin 655 metrekare toplam alana sahip olan okulun 3 bin 94 metrekaresi kapalı alan. 850 öğrenci kapasiteli olan okulda, sınıflar 24 kişilik. Özel anatomi odası ve her bölüme ait uygulama atölyesi ile fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, müzik ve resim odaları, spor salonu, kütüphane, kantin, revir ve kış bahçesi mevcut. 40 sınıfın yer aldığı okul, üç ayrı bölümden oluşuyor. İdare, teknik oda, laboratuvarlar ve sınıflardan oluşan okul binası toplam 5 katlı. Şimdi kapasitesini ikiye katlayarak kampus oluşturan eğitim kurumu toplam alanı 5 binden 10 bin metrekareye çıkarttı.
EĞİTİM KAMPÜSÜ OLACAK
Meslek liseleri bazında özel lise açılmasının normalde yasak olduğunu, ancak sağlık meslek liseleri için bir ayrıcalık yapıldığını söyle¬yen Kurucu Müdür Suna Toymuş, “Türkiye’de sağlık personeline büyük bir ihtiyaç var. Bizlerde bu yönde bir atılım yaparak özel okulumuzu Torbalı’da açtık. Bakanlık 2023’e kadar bu açığın kapatılmasını hedefliyor. İhtiyacı karşılamak adına öğretmen arkadaşlarımızla bir araya geldik ve böyle bir yatırım gerçekleştirdik. Hepimiz kendi branşında uzun yıllar görev yapmış ve iyi bir deneyime sahip öğretmenleriz. Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak sektörün bu ihtiyacına cevap vererek ilk yılımızda büyük adımlar attık. Yeni eğitim ve öğretim yılına kampus olarak hizmet vereceğiz. Bu kapsamda mevcut binamızın arkasında bulunan alana yeni inşaatımızı başlatarak anaokul, ilkokul, ortaokul ve Fen Lisesi kurumlarını açtık. Kısa süre içerisinde kayıt almaya başlayacağız. Torbalı’da bir ilki yapmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz” dedi.