İstanbul May'den Brexit Belgesi İçin Milletvekillerine İnceleme Süresi

May'den Brexit Belgesi İçin Milletvekillerine İnceleme Süresi

22.05.2019 - 19:33 | Son Güncellenme:

May'den Brexit belgesi için milletvekillerine inceleme süresi

Mayden Brexit Belgesi İçin Milletvekillerine İnceleme Süresi

Mahmut Can Emir / İstanbul, 22 Mayıs (DHA) –Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, milletvekillerinin onayına sunulan Brexit anlaşması tasarısının, milletvekillerine yeterli inceleme süresini tanıyabilmek için, 1 Haziran Cuma günü açıklanacağını duyurdu.
May ayrıca, milletvekillerinin tasarıyı yaz tatili öncesinde onaylamaları halinde ülkenin Temmuz ayı sonunda Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılabileceğini ekledi.
Başbakan May, anlaşma tasarısının onaylanması durumunda, AB’nin hukuki zorlamalarından kurtulunacağını ancak vize serbestisi ve AB bütçesine yapılan büyük miktardaki ödemelerin de bir son bulacağını belirtti.
Diğer yandan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, May’in yeni anlaşma tasarısının gümrük birliği, çevresel koruması ve işçi hakları hakkında her hangi bir yenilik getirmediğini söyledi.
Corbyn, 1 Haziran’da açıklanacak olan yeni anlaşma tasarısının, “tutarsızlıklar ve iyimser düşünceler”le dolu olduğunu söyledi ve ekledi, “Neden AB tarafından tamamen reddedilen bir planı onlaylayalım” dedi.