Otomobil Mazda Skyactiv X Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Mazda Skyactiv X Türkiye'ye ne zaman gelecek?

10.05.2018 - 10:45 | Son Güncellenme:

Mazda Skyactiv X Türkiye'ye ne zaman gelecek? Otomobil tutkunları için bu sorunun yanıtı büyük önem taşıyor. Bununla beraber özel otomobillere meraklı kişiler Mazda Skyactiv X yakıt tüketimi nasıl ya da Skyactiv X fiyat bilgisi nasıl gibi soruların yanıtlarını da arıyor. İşte 2018 Mazda Skyactiv X hakkında tüm detayları sizin için listeledik.

Mazda Skyactiv X Türkiyeye ne zaman gelecek

Mazda Skyactiv X Türkiye'ye ne zaman gelecek? Otomobil tutkunları bu sorunun cevabını beklemekte. Özel otomobillere meraklı olan kişiler için Mazda Skyactiv X fiyat bilgisi gibi motorun nasıl çalıştığına dair soruların yanıtlarını da arıyor. İşte 2018 Mazda Skyactiv X hakkında tüm detayları sizin için derledik.

Haberin Devamı

Mazda Skyactiv X modeli Türkiye'ye ne zaman geliyor ?

Mazda Skyactiv X mdoeli 2019’da trafiğe çıkacak. Mazda Skyactiv X Türkiye’ye ne zaman gelecek, sorusunun yanıtı da biraz belirsiz ama muhtemelen 2019’un sonuna doğru görünüyor.

"Alışılmışa meydan oku"

Tüm dünya otomotiv endüstrisi, elektrikli ve hybrit araç teknolojisine yatırım yaparken Mazda, tam tersini yapma kararı aldu. Mazda, yaptığı bir araştırma ile 2035 yılına gelindiğinde benzinli ve içten yanmalı motorlu araçların pazar payının %84’üne sahip olacağını gördü ve bu projeye “alışılmışa meydan oku” ismini verdi.

Mazda Skyactiv X motoru hakkında bilgiler

Benzinli ve içten yanmalı motoru ile gurur duyan Mazda Skyactiv X, gerçek bir performans sergiliyor. Fakat bu konu ile ilgili önemli teknik bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı

Mazda Skyactiv X motoru hava-yakıt karışımını dizel motorlar gibi yüksek sıkıştırma ile patlatan yüksek güç ve tork elde ederken az yakıt tüketen bir motor ünvanına sahip. Motor silindiri içinde karışımı tek noktadan buji ile başlatmak yerine bir kaç yerde aynı anda başlamasını sağlıyor. Kıvılcım Kontrollü Sıkıştırmalı Ateşleme teknolojisini kullanarak benzinli ve dizel motorun avantajlarını bir araya getiren üstün bir teknoloji ortaya çıkıyor.