Gündem Mazlum olmak şereftir

Mazlum olmak şereftir

23.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polislere yönelik operasyonun ardından 17 Aralık soruşturmasının koordinatörü olan ve daha sonra görevden alınarak Düzce’ye savcı olarak atanan dönemin İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Twitter hesabından tepki gösterdi.

Mazlum olmak şereftir

Öz, Twitter hesabından şunları yazdı: “Yine birileri bahane üretmekte zorlanınca gündemi unutturmak için şahsıma iftira atıp mağdur edebiyatıyla prim yapmaya çalışıyor. Evindeki paraları sıfırlayamayanlar devletin ve milletin itibarını sıfırladılar. Şimdi de masumlara iftira atıp onları da sıfırlamaya çalışıyor. İsrail Gazze’ye saldırdı, Türkiye misilleme olarak polislere kara harekâtı başlattı. İsrail’e gücü yetmeyen
zavallılar polise sahurda saldırdı. Tarihe hırsız ve zalim olarak geçmektense mazlum
ve mağdur olarak geçmek şereftir.”

Uzun: Hukuk adamları hâkim olmuş
Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, sahur vakti emniyet mensuplarına yapılan operasyonla ilgili değerlendirmede bulundu. Sabri Uzun, “Bu operasyonla ben İstanbul Adliyesi’nde hukuk adamlarının hâkim olduğunu, sahip olduğunu gördüm“ değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan’dan Savcı Öz’e suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, twitter’daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle eski Ergenekon savcısı, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında hem savcılığa hem de Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) ayrı ayrı şikayette bulundu. Dilekçelerde, Öz’ün, “Ülkenin Başbakanı hakkında hakaret, tehdit ve suç isnadı içeren sözler sarf ediyor olması, bağımsız, tarafsız ve hukuk devletine inanan bir meslek mensubu olmadığını göstermektedir” ifadelerine yer verildi. ( ANKARA Milliyet)