25.06.2010 00:55 | Son Güncelleme:
EKONOMİ SERVİSİ

Mc Donald’s 1000 kişiyi işe alacak

Mc Donald’s bu yıl Türkiye’ye 31 restoran açacak 1000 kişiyi işe alacak

 McDonald’s Genel Müdürü Hakan Serim, 141 McDonald’s restoranından 18’inin franchise olarak faaliyet gösterdiğini, geçen yıl 14 restoran açmayı planladıklarını, hedefin üstüne çıkarak 19 restoran açtıklarını ifade etti. Bu sene ise toplamda 31 restoran açmayı hedeflediklerini dile getiren Serim, “Beş ayda 8 restoran açtık. Bu yıl sonuna kadar 1000 kişilik istihdam yaratacağız. Tedarikçilerle beraber 14 bin kişilik istihdam ağımızı 15 bine çıkaracağız” dedi.
Serim, geçen yıl 267 milyon lira, bu sene ilk 5 ayda 120 milyon lira ciro yaptıklarını ifade ederek, 2010’da 330 milyon lira ciro yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Serim, dünyada ekonomik bir gösterge olarak kabul edilen Big Mc endeksinde, Türkiye’de et fiyatlarının artmasından dolayı Big Mc fiyatının birçok ülkeye göre yüksek olduğunu kaydetti. Serim, ürünlerinin tamamına yakınının Türkiye’den satın aldıklarını belirterek şunları söyledi:
“Tedarikçilerle yapılan iş hacmimiz 63.5 milyon dolara ulaştı. 24 yıldır etimizi de Pınar’dan alıyoruz. Bir çok tedarikçimiz yurtdışındaki Mc Donald’s’lara da ürün satıyor. Örneğin turşu aldığımız Fersan, Kuzey Avrupa ve Japonya’dakilere ürün satıyor.”

Mutfak herkese açık
Serim, uygulamaya koydukları “Açık Mutfak” projesi ile müşterilerin etten sosa, kullandıkları tüm ürünleri, üretimin ilk aşamasından tepsi içinde sunumuna kadar her an adım adım izleyebildiklerini söyledi. Serim, McDonald’s müşterilerinin Türkiye’deki 141 McDonald’s restoranının mutfaklarını istedikleri zaman gezebileceklerini ve ürünlerin hazırlandığı ortamı kendi gözleri ile görebileceklerini bildirdi.

 

Yılda 76 milyon kişi yemek yiyor
-  Türkiye’de her gün 208 bin kişi, bir yılda 76 milyon kişi yemek yiyor. 
-  Dünyada günde 60 milyon kişi Mc Donald’s’ta yemek yiyor.
-  2010 ilk 5 ay cirosu 120 milyon TL, yıl sonu hedefi 330 milyon TL.
-  Ürünlerinin tamamına yakını Türkiye’deki tedarikçilerden.
-  Tedarikçilerle yapılan iş hacmi 63.5 milyon dolar.
-  2009’da Türkiye’deki restoranlarda 38 milyon adet ekmek, 2 bin 150 ton et, 1350 ton tavuk, 6 bin ton patates, 2.9 milyon litre süt ve sütlü ürünler tüketildi.
-  Türkiye’de 141 restoran bulunuyor.

Bu habere ifade bırak
  • 0Mutluyum
  • 0Şaşkınım
  • 0Kararsızım
  • 0Kızgınım
  • 0Üzgünüm
Toplam Oy0