Mersin MDOB YENİ SEZONA HAZIR

MDOB YENİ SEZONA HAZIR

22.08.2014 - 10:39 | Son Güncellenme:

.

MDOB YENİ SEZONA HAZIR

Yeni sanat sezonu hazırlıklarını tamamlayan Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2014-2015 Sanat Sezonu’nda Piri Reis ve Şahmeran eserlerinin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Ekim’de seslendireceği Gala Konser ile perdelerini açacak olan MDOB, yaz boyunca sürdürdüğü yeni sezon hazırlıklarını bitirdi. Yeni sezonda birbirinden önemli başyapıtları sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanan MDOB, iki dünya prömiyeri, 11 yeniden sahnelenecek eser, üç diğer opera evlerinden Mersin sahnesine aktarılacak dönüşüm eser ve senfonik konserlerle Mersinli sanatseverlerin karşısına çıkacak. Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek opera kurumu olan ve turneler yoluyla oldukça geniş bir alana hizmet götüren MDOB, senfonik konserler, çocuk müzikalleri, müzikaller, opera, operet ve bale eserleriyle yeni sezonda sanatseverlerle buluşacak.
2014-2015 Sanat Sezonu’nda Piri Reis ve Şahmeran eserlerinin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak olan MDOB, Anlat Şehrazat, Batı Yakası Hikayesi ve Afife eserlerinin de Mersin prömiyerini gerçekleştirecek. Sezon boyunca ayrıca repertuvara geçtiğimiz sanat sezonlarında kazandırılan La Boheme, Karyağdı Hatun, Seslerle Anadolu, Lüküs Hayat, Notre Dame’ın Kamburu, Çalıkuşu, Fındıkkıran, Keloğlan’ın Sırrı, Tosca, Değirmendeki Hazine eserleri sanatseverlerle yeniden buluşturulacak. Mayıs ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve olağanüstü ilgiyle konserleri kapalı gişe seslendirilen “Senfonik Neşet Ertaş Türküleri” yeniden seslendirilmekle birlikte turneler yoluyla başka sahnelerde de yerini alacak. Okullarda gerçekleştirdiği eğitim etkinliklerine bu sezon da devam edecek olan MDOB, Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda gerçekleştirdiği Ayın Konseri ve Atatürk Evi konserleri ile piyano eşlikli şan konserlerine de devam edecek.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yeni sezona ilişkin yaptığı açıklamada, sanatın, bireyin ve toplumun yaşamındaki öneminin farkındalığıyla titiz bir çalışma sonucu yıllık repertuvarlarını oluşturduklarını belirtti. Sanatseverlerin ancak büyük masraflarla dünya sahnelerinde görmeye alıştıkları eserleri Mersin’de seçkin sanatçı kadrosu ile sahneleyerek paha biçilmez bir hizmeti de yerine getirdiklerini vurgulayan Şanal, “Yaz boyunca titiz bir çalışmayla yürüttüğümüz 2014-2015 Sanat Sezonu hazırlıklarını bitirmiş bulunmaktayız. Repertuvarımızın oluşmasında emeği geçen teknik ve sanatçı tüm çalışma arkadaşlarımıza gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ederiz. Salonlarımızda bizleri yalnız bırakmayan değerli sanatseverlere sonsuz saygılarımızı sunar, yeni sanat sezonunun hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Yazarlar