Gündem MEB e-okul uygulamasına dair bilinmesi gerekenler!

MEB e-okul uygulamasına dair bilinmesi gerekenler!

24.07.2016 - 10:08 | Son Güncellenme:

Bakanlığın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yenilenen yüzü ile daha geniş kapsamda hizmet veriyor. Veliler, internet ortamında e-Okul VBS portalını kullanarak not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi ayrıntılı dökümlere ulaşabiliyor. Üstelik Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul VBS uygulaması mobil cihazlardan da kullanılabiliyor.

MEB e-okul uygulamasına dair bilinmesi gerekenler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete alan e-Okul hizmet uygulaması ile birlikte Türkiye’de veliler ve öğrenciler en güncel okul bilgilerinin takibini sanla ortam üzerinden gerçekleştirebilme şansını yakalıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişmekte olan modern teknolojisi sayesinde internete son derece pratik bir şekilde bulunduğu her noktadan erişim sağlayabilme fırsatına sahip olan veliler ve öğrenciler, okuldaki en güncel eğitim bilgilerini ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme şansını yakalıyor. Öğrencilerin bilgilerinin korunabilmesi ve yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal eğitim bilgilendirmelerinin velilere ulaştırılabilmesi amacı ile sistemi kullanmak isteyen velilerden çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi isteniyor. Ocak 2007’den bu yana var olan ve kesintisiz olarak hizmet veren e-Okul sisteminin veli bilgilendirme sistemi bölümünde öğrenciler ve veliler, öğrencinin en güncel okul durumuna ilişkin olarak en güncel ve en ayrıntılı bilgileri öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuğunun okuldaki başarı ve devamsızlık durumu hakkında bilgi alabilme şansına sahip olabildiği için internet üzerinde yer alan bu sistemi oldukça etkin ve yoğun bir şekilde kullanıyor. Günümüzün hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık insanların bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilme şansına sahip olduğundan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk eğitim sisteminde daha çağdaş ve daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile dijital eğitim hizmetleri uygulanıyor. Veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sözlü notları bilgisi ve sınav sonuçları bilgilerine ulaşabiliyor. Veliler bu gibi önemli eğitim ve okul bilgilerine erişim sağlayabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet uygulamasını mobil cihazları üzerinden de kullanabiliyor. Bu yüzden velilerin, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmek için bilgisayar başında olma zorunluluğu da tamamen ortadan kalkarak mobil akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar ile daha özgür bir pozisyona ulaşıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuklarının güncel eğitim verilerinin ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor olması, öğrencilerin eğitim yaşamlarında gerekli olan veli atılımlarının da zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Böylelikle öğrenciler, eğitim yaşamları içerisinde her zaman daha fazla başarıya ulaşabiliyor ve daha kaliteli bir eğitim yapısından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde öğrencilerin okul kayıt ve öğrencilik bilgilerinin dışında güncel eğitim verilerini içeren bilgilendirmelere de yer vermektedir. Velilerin çocuğunun okulundaki en son eğitim başarısı durumu ve devamsızlık durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaktadır.