Gündem MEB EBA kurs portalı 2016-2016 eğitim yılında da aktif olacak!

MEB EBA kurs portalı 2016-2016 eğitim yılında da aktif olacak!

11.08.2016 - 09:04 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs portalı milyonlarca öğrenci tarafından kullanılıyor. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde de MEB EBA kurs portalı çok önemli bir rol üstlenecek. Öğrenciler MEB EBA kurs portalından güncel müfredata uygun güvenli ders içeriklerine sanal ortamda da ulaşabiliyor.

MEB EBA kurs portalı 2016-2016 eğitim yılında da aktif olacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı eğitim alanında devrim niteliğinde bir yenilik getiriyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte öğrencilerin, modern mobil teknoloji ile çok erken yaşlardan itibaren tanışmaya başladıklarından bu teknolojilere fazlasıyla hakim oldukları gibi internet ortamını da etkin bir biçimde kullanıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ile öğrenciler ders takviyesi uygulamalarından internete erişim sağlayabildiği her yerde yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı da Türkiye’de öğrencilerin internet ortamını yoğun şekilde kullanmaları konusunda daha eğitici ve daha yarlı bir altyapı ile doldurmaya çalışıyor. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören milyonlarca öğrenciyi hedef alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı, resmi bir dijital bakanlık uygulaması olduğundan güvenle kullanılabilmekte olan son derece modern ve kaliteli bir sanal hizmet ağı olarak hizmet veriyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Türkiye’deki eğitim yapısının modernize edilebilmesi ve aynı zamanda da öğrencilerin, dünyadaki gelişmiş ülkelerde eğitim alan öğrenciler ile eş değer düzeyde bir eğitim altyapısına sahip olabilmelerini sağlayacak önemli dijital çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan ve doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan EBA kurs portalı üzerinden sadece dakikalar içerisinde çok geniş kapsamlı sanal bir eğitim ağı içeriğine ulaşabilme şansı öğrencilere sunuluyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Henüz çok yeni bir dijital hizmet altyapısı olan Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan milyonlarca öğrenci tarafından oldukça yoğun v sık bir şekilde kullanılıyor. MEB Eğitim Bilişim Ağı portalı üzerinden sınava hazırlık takviyelerinden ve planlamalarından yararlanabilmeleri ve çok daha etkili bir sınav hazırlık süreci geçirebilmeleri sağlanabilmektedir. Öğretmenler ve öğrenciler kendileri için oluşturulan EBA giriş ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde giriş yapabilmektedir.

Öğretmenler ve öğrenciler için sanal ortam üzerinde çok geniş kapsamlı bir eğitim portalı sunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı özellikle de Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile tüm dershanelerin kapatılması öğrencilere önemli bir sorun yaşatıyor. Bu sorun özellikle de öğrencilerin okul derslerine takviye olarak alabilecekleri bir ek ders olanağının kalmaması okul başarılarında önemli derecede olumsuz etkilere yol açmıştır.

Türkiye’de internet ortamında yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte devlet hizmetleri de sanal ortama kayış gerçekleştiriyor ki bunun en önemli etkilerini Türk eğitim sistemi içerisinde görebilmek mümkündür. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın en yeni hizmet uygulaması olan EBA kurs portalı ile birlikte sanal platform üzerinde çok geniş kapsamlı bir eğitim dünyasının kapıları açıldı. Çok uzun yıllardır hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından elektronik ortam üzerinde çeşitli alanları kapsayacak niteliklerdeki eğitim portalları son derece yoğun şekilde kullanılıyordu. Ancak bu portallar Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde olmaması dolayısı ile pek de güvenilir olmayabiliyordu.