Gündem MEB internet hizmetleri arasında EBA kurs programı da yer alıyor!

MEB internet hizmetleri arasında EBA kurs programı da yer alıyor!

18.11.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet hizmetleri arasında EBA kurs programı hizmetleri de yer almaya başladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında da geçtiğimiz yılda olduğu gibi oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. Türkiye’de MEB EBA kurs programı faaliyetlerinden ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

MEB internet hizmetleri arasında EBA kurs programı da yer alıyor

Her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl dünyasının Türkiye’sinde eğitim alanında meydana gelen ihtiyaçlara yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli proje çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde ilk defa uygulanmaya başlanan EBA kurs programı hizmetleri projesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki milyonlarca öğrencinin okul dışı kurs programı ihtiyaçlarına yönelik olarak hizmete açıldı. Bu noktada da günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrenciyi kapsamı içerisine alıyor olması da günümüzün en popüler dijital hizmet uygulamalarından birisi olmasına neden oluyor.

Haberin Devamı


EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak geliştirilmiş olan EBA kurs programı portalı tamamen dijital temelli olarak 21.yüzyıl dünyasının teknolojik ürünleri içerisinde bir gelişim çağı geçiren çocuklarına yönelik olarak sunuluyor. Elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan geniş kapsamlı ve yüksek güvenlikli Eğitim Bilişim Ağı kurs portalı üzerinden Türkiye genelinde eğitim gören on milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim eğitim seviyesi öğrencilerine yönelik olarak okul kurs desteği hizmetleri sunuluyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan 21.yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte de yaşamının her alanında internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen öğrencilerin, modern çağın hizmet olanaklarından yararlanarak, okul derslerine destek olabilecek kurs destek hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak elektronik platform üzerinden herhangi bir ücret talebinde bulunulmadan sunulmakta olan EBA kurs programı hizmetleri sayesinde Türkiye genelindeki milyonlarca öğrencinin yalnızda okul derslerinde değil aynı zamanda da ilköğretim öğrencilerinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı hazırlıklarında veya ortaöğretim öğrencilerinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavları hazırlıklarında da destek alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik platform üzerinde yer almakta olan EBA kurs programı uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk eğitim sistemi tarihinde ilk defa uygulanıyor. Öğrenciler EBA kurs programı hizmetlerinden haftalık olarak belirlenen kurs saatleri çerçevesinde yararlanabiliyor.

Bu çerçevede de tamamen ücretsiz olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak sunulmakta olan MEB EBA kurs programı hizmetlerinin bu şekilde sunuluyor olmasının nedeni ise 2015 yılı itibari ile Türkiye genelindeki tüm dershanelerin ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılması dolayısıdır. Çünkü ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri dershanelerin kapatılması ile birlikte okul derslerine ve sınav hazırlıklarına yönelik olarak çok ciddi olumsuzluklar meydana getirebileceği dolaysı ile de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile her eğitim öğretim dönemi içerisinde MEB EBA kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı.