Gündem MEB, müfettişi yanlış kentte görevlendirdi

MEB, müfettişi yanlış kentte görevlendirdi

09.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-İş sendikasının Konya’daki bir ortaokulda kız öğrencilerin “ferace” giymeye zorlandığı yönündeki şikayetinde, skandal bir bürokratik hataya imza attı. MEB Rehberlik ve Denetim Daire Başkanı Atıf Ala imzasıyla Konya’daki olayla ilgili işlem yapılması talimatıyla hazırlanan yazı; Kahramanmaraş’a gönderildi.

MEB, müfettişi yanlış  kentte görevlendirdi

Eğitim-İş Başkanı Veli Demir imzasıyla 28 Aralık 2015’te bakanlığa yazılan yazıda, “Meram ilçesi Gödene yerleşkesinde TOKİ tarafından yaptırılan ortaokulun bünyesinde önce birkaç derslik olarak açılan imam hatip ortaokulunun, bazı sınıf ve şubelerin dışında tamamen imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğü sendikamıza ulaşan bilgilerdendir. Aynı okulda, okul yöneticilerinin kız öğrencileri tepeden tırnağa kadar örten ‘ferace’ giymeye zorladığı şikayet edilen konuların başında gelmektedir” denildi ve “sorumlular hakkında soruşturma yapılması istendi.

Haberin Devamı

MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’ndan gelen cevabi yazıda skandal ortaya çıktı. Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala imzasıyla sendikaya gönderilen yanıt metninde, olayla ilgili gerekli işlemlerin yapılması talimatıyla hazırlanan yazının Kahramanmaraş Valiliği’ne gönderildiği kaydedildi.

Eğitim-İş Başkanı Demir, “Bu, en hafif ifadeyle ciddiyetsizliktir. Bu örnek, bakanlığın yazışma usul ve adabını yeterince ciddiye almadığını düşündürüyor” dedi.