Gündem MEB, okullara bisiklet dağıtıyor

MEB, okullara bisiklet dağıtıyor

20.05.2015 - 12:08 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bisiklet dağıttığı ortaokul, lise ve üniversitelerdeki öğrencilere, "Hemen alır almaz akrobasiye kalkışmayacağız. Önce düzgün bir şekilde kullanacağız" dedi.

MEB, okullara bisiklet dağıtıyor

Bakan Nabi Avcı, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda Sağlık Bakanlığı’nın ’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam’ projesi kapsamında öğrencilerin kullanımı için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 197, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne de (ESOGÜ) 200 bisikletin teslimi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in de katıldığı törende bisikletler ortaokul, lise ile ESOGÜ’nün çeşitli fakülte ve yüksek okullarında eğitim gören aralarında yabancıların da bulunduğu öğrencilere verildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bisikletlerin okullara verildiğini, öğrencilerin de bisikletlerden yararlanacaklarını söyledi. Öğrencileri bisiklet kullanırken akrobasi hareketleri yapmaması konusunda uyaran bakan Avcı şöyle konuştu:

"Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere Sağlık Bakanlığı personeline, milli eğitim teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu bisikletler tek tek öğrencilere dağıtılmıyor, okullara veriliyor. Çocuklarımız bu bisikletlere sırayla ortaklaşa kullanacaklar. İnşallah zamanla sayılarını daha da arttıracağız. Bütün okullarımızda çocuklarımıza bu imkandan yararlandıracağız. Çocuklarımıza hayırlı olsun. Hemen alır almaz akrobasiye kalkışmayacağız. Önce düzgün bir şekilde kullanacağız. Sonra bakalım bunlarla neler yapılabildiğine sonra bakacağız."