Gündem Meclis’e Kamp Armen çağrısı

Meclis’e Kamp Armen çağrısı

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nor Zartonk, Tuzla’daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in iade edilmemesi ile ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenledi.

Meclis’e Kamp Armen çağrısı

Toplantıda, direnişin 45. gününe girildiği belirtilerek yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Devletçe el konulan Kamp Armen, neden Davutoğlu’nun partisi tarafından seçim malzemesi haline dönüştürülmüştür? Markar Esayan’a soruyoruz: Tapu devrine ilişkin en ufak bir somut adım atılmamış olmasına rağmen, Daily Sabah’taki köşesinde ‘Tuzla Ermeni Yetimhanesi meselesi nasıl çözüldü’’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında ve birçok gazeteye kasıtlı ve bilinçli olarak yanlış bilgi vererek neden kamuoyu bilgisini yanlış yönlendirmiştir? Neden yanlış ve asılsız ifadelerle Kamp Armen üzerinden seçim propagandası yapmıştır.”

Açıklamadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nor Zartonk’tan Alex Kalk, müzakere sürecinin şeffaf yürümediğini vurgulayarak, “Mağduriyeti yaratan devlet olduğu için sorunu da devletin çözmesi gerekiyor” dedi. Murad Mıhçı ise Meclis’e çağrı yaparak, “Adım atmalarını bekliyoruz. Eski ve yeni milletvekillerinin çağrılarını, icraate geçirmelerini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kampta devam eden etkinlikler kapsamında yarın İhsan Eliaçık ile birlikte yeryüzü sofrası kurulacak. Ayrıca, 26 Haziran Cuma günü saat 19.30’da Tünel’den Galatasaray Meydanı’na bir destek yürüyüşü gerçekleştirilecek.