Siyaset Meclis Genel Kurulu’nda FETÖ tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda FETÖ tartışması

17.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, dün Meclis Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, kürtajın, kadın sağlığını tehdit eden bir durum olduğunu belirterek, “En ehil ellerde bile kürtaj, kadın sağlığı için risktir. Kürtaj istenmeyen durumdur. Ancak bunu yasaklayarak da engelleyemeyiz. Bunun için istenmeyen gebelikleri baştan önlemek gerekir” ifadelerini kulandı.

Meclis Genel Kurulu’nda  FETÖ tartışması

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de konuşmasında FETÖ’nün belediyeler imamı ve tutuklu Erkan Karaarslan’ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve 15 belediye çalışanıyla birlikte yargılandığı Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadeyle algı oluşturmak istediğini ileri sürdü. Erim “11 adet devam eden davanın yanı sıra bir tanesi FETÖ’yle iltisaklı 80’inin üzerinde soruşturma dosyası bulunmaktadır. Karaarslan ve Özlem Çerçioğlu ikilisinin ve bazı üst düzey bürokratlarının elle tutulacak yerleri yok, al birini vur ötekine” dedi.

Haberin Devamı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Erim’e, “Siz belediye başkanlığı yaparken resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak suçlarından ceza aldınız mı?” diye sordu. Erim sahtecilik yapmadığını, boğazından bir kuruş geçmediğini, 10 daire parası kaybettiğini, kendisini inceleyen müfettişin, “seninle çalışmak zevk” dediğini anlattı.