Siyaset Meclis’in tatili 1 Ekim’de bitiyor

Meclis’in tatili 1 Ekim’de bitiyor

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 Ağustos’ta tatile giren TBMM Genel Kurulu çalışmalarına hafta sonunda başlıyor. İlk gündem maddesi Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi olacak. Tezkere süresi 2 Ekim’de doluyor

Meclis’in tatili 1 Ekim’de bitiyor

TBMM’nin 26. dönem ikinci yasama yılı çalışmaları Anayasa ve İçtüzük gereği ekim ayının ilk gününde başlıyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak; ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim edecek ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek.

Bu sene de açılış resepsiyonu yapılması beklenmiyor. Meclisin ilk işi ise Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi olacak.

1 Ekim Cumartesi günü, açılış töreninin ardından, TBMM Başkanlığı’na gönderilen ve 2 Ekim’de süresi sona eren tezkere ele alınacak. Öte yandan Meclis’te başlatılan tadilat çalışmaları da 1 Ekim’e yetişmesi için tüm hızıyla sürüyor.

“Risk arttı”

1 Ekim’de Genel Kurul’da görüşülmesi beklenen tezkerede, “Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler, gerek nicelik gerekse nitelik bakımından artmıştır” ifadesine yer veriliyor.