Siyaset Meclis’te Che arbedesi

Meclis’te Che arbedesi

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, beraberinde beş Dev-Lis’li öğrenci ile birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevara’ya yönelik sözlerini protesto etmek için basın toplantısı düzenlemek istemesine Meclis polisi engel oldu.

Meclis’te  Che arbedesi

Che tişörtlerini göstermek isteyen gençlere sert müdahalede bulunan polisi tişörtleri ellerinden aldı. CHP’li Hakverdi, dün TBMM’de Kahraman’ın sözlerine yönelik açıklamada bulunmak amacıyla Dev-Lis üyesi beş liseli ve Che tişörtü giyen oğlu Bora ile açıklama yapmak istedi. Gençlerin Meclis yerleşkesine girmesinin ardından alarma geçen Meclis polisi, basın toplantı salonuna beraberinde liselilerle girmek isteyen Hakverdi’ye engel oldu. Liseli öğrencilerin toplantı salonuna girmesine izin vermeyen Meclis polisi, Hakverdi ve öğrencileri TBMM yerleşkesi dışına çıkmmaya zorladı.

Haberin Devamı

Hakverdi tartışmanın ardından liseli gençlerle birlikte açıklama yapmak için bina dışına çıktı. Bu sırada Hakverdi, beraberinde getirdiği Che baskılı tişörtleri giymeleri için gençlere verdi. Bu sırada Meclis polisi, zor kullanarak gençlerin elindeki tişörtleri aldı ve Hakverdi’nin tepkilerine rağmen yerleşke dışına çıkardı. Liseli gençler, TBMM yerleşkesinden çıkana kadar Meclis polisi tarafından adım adım izlendi. Gençlerin giymek istediği tişörtlere de el kondu. Meclis polisi tarafından el konulan tişörtler, saat 15.00 sıralarında CHP’li Hakverdi’nin makamına iletildi.