Siyaset Meclis’te yüz tanıma sistemi başlıyor

Meclis’te yüz tanıma sistemi başlıyor

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş güvenliğinin önemli olduğu yerlerde kullanılan “yüz tanıma sistemi” uygulaması Meclis’te de başlıyor. Sistem öncelikle sivillerin giriş yaptığı Dikmen kapısında devreye girecek.

Meclis’te yüz tanıma sistemi başlıyor

Meclis Güvenlik Daire Başkanlığı’nca başlatılan girişimler sonucu, ekipmanların temini ve personel eğitiminin de tamamlanması ile sistem ilk uygulamasını salı günü, partilerin grup toplantıları için gelenlerin kontrolu ile başlayacak. UYAP verileri ile Meclis’e girişleri yasak olanların fotoğraflarının yüklendiği sistem konusunda uzmanlar, “Her yüz, farklı karakteristik özelliklere sahiptir. Her insan yüzü yaklaşık 80 düğüm noktasına sahiptir. Yüz tanıma teknolojisiyle gözler arasındaki mesafe, burun genişliği, göz çukurlarının derinliği, elmacık kemiklerinin şekli, çene hattının uzunlukları gibi daha birçok özellikler bu sistemce taranır”dedi. Bir süre önce Genel Kurul salonunun bulunduğu ana binanın bahçeler dahil tüm girişleri, elektronik kartlı sisteme dönmüştü.

Haberin Devamı

Koruma kordonunu aştı Erdoğan’la görüştü

Dünyada en sıkı korunan devlet başkanları arasında yer alan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a zaman zaman koruma kordonunu aşarak ulaşmaya çalışanlar çıkıyor, ancak herkes başarılı olamıyor. Sevgi Baydar, Erdoğan’ın geçen salı Meclis’teki grup toplantısına katıldı. Erdoğan, konuşmasını bitirdikten sonra kürsüden ayrılmak üzereyken salonda bir hareketlenme oldu. Baydar, oturduğu koltuktan kalkarak kürsüye doğru koşmaya başladı. Merdivenlerin yarısında Cumhurbaşkanlığı yakın koruması Baydar’ı yakaladı. Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediğini anlatmaya çalıştığı sırada, Baydar’a bir müdahale de koruma müdüründen geldi. Korumalar, Baydar’ı uzaklaştırmaya çalıştıkları sırada Erdoğan, Baydar’ı fark ederek, “Bırakın gelsin” anlamında bir el hareketi yaptı. Baydar, Erdoğan’la tokalaştı konuyu anlatıp dosyasını verdi. Kürsüden sevinçle inen Baydar’a “Yaptığınız çok tehlikeli bir koşuydu, korkmadınız mı?” şeklindeki soruma “Hazırladığım raporu Cumhurbaşkanı’na vermek zorundaydım. Korkmadım desem yalan olur” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Yer bulamayınca, çöp kutusunun üzerine oturdu

AK Parti danışmanlarının sabah erken saatte sıraya girip milletvekilleri için koltuk tuttukları haber ve fotoğrafını yayınlamıştık. Salı günkü grup toplantısında eski milletvekilleri, partililer ve davetlilerin milletvekili koltuklarına oturmaları yüzünden, boş koltuk bulamayan bir vekili, Milliyet görüntüledi. TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi Mustafa Açıkgöz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını, çöp kutusu üzerine oturarak dinlemek zorunda kaldı. AK Parti grup salonuna girişte iki aşamalı güvenlik kontrolu bulunmasına rağmen partililerin salona sızmaları bir türlü önlenemiyor. Localar hariç salonun her tarafı partili kaynıyor.

Meclis’te yüz tanıma sistemi başlıyor

CHP de farklı değil

Salondaki koltuk sayısından fazla partili gruba gelince yer sorunu ortaya çıkıyor. Salon kapıları vekillerin gelişinden önce açılınca koltukların büyük bölümüne de onlar oturuyor. Milletvekilleri için şeritle çevrili alanı da korumak mümkün olmuyor. Ana muhalefet partisi olduğu için gelenlere daha hoşgörülü bir yaklaşım sergileniyor. İşte CHP grubunun durumunu bu fotoğraf ortaya koyuyor. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ile Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, boş koltuk bulamadıkları için bir iskemleyi paylaşarak, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını böyle dinledi.

Haberin Devamı

Meclis’te yüz tanıma sistemi başlıyor