Gündem Meclis torunlara sahip çıktı

Meclis torunlara sahip çıktı

16.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Meclis torunlara sahip çıktı

Meclis’te kurulan Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu alışmalarına aralıksız devam ediyor. Başkanlığını AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in yaptığı komisyonda, devletin çeşitli kurumlarından, belediye ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden görüşler alınıyor, yürürlükteki kanunun boşlukları taranıyor.

Haberin Devamı

Korku içindeler

Genelde köpeklerle ilgili sorunların ön planda olduğu komisyon çalışmalarında, sokak kedileri konusuna çok değinilmemesi dikkati çekti. Komisyon Başkanı Mustafa Yel’in, “Çalışmalarımız tüm sokak hayvanlarını kapsıyor” açıklaması kedi severlere umut verdi.

TBMM’de iktidar kulisi bahçesinde yaşayan, beyaz üzeri siyah renkli tüyleri bulunan sevimli erkek kediye milletvekilleri “Kulis” adını vererek sahip çıkmışlardı. Ancak Kulis bir süre sonra köpeklerin saldırısında öldü. Kulis’ten gebe kalan “Manşet” de basın mensupları tarafından sahiplenildi. Manşet, doğum yapıp yavrularını büyüttükten sonra aynı Kulis’in akıbetine uğradı. Kulis ve Manşet’in hayatta kalan yavrusundan geçen mayısta yeni yavrular dünyaya geldi. Yavrulardan bazıları köpeklerin giremeyeceği yoğun çalılıklar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Halkla İlişkiler Binası’nın alt katında ise anne ve üç yavrusu da bir oyukta yaşamaya çalışıyor. Geceleri Meclis kampüs bahçesi adeta köpeklerin istilasına uğruyor. Başıboş köpekler nedeniyle nöbet yerlerine gitmeye çalışan polisler bile tedirgin oluyor.

Haberin Devamı

TBMM’ye kedi evi

Komisyonlar çalışmalarını sürdürürken, Meclis yönetimi de mayıs ayında dünyaya gelen “torunlar” için önemli bir adım attı. Meclis bahçesinde kedilerin barınacağı, köpek saldırılarından korunacağı, tel çit ile çevrili bir kedi evi yapma çalışması başlattı. TBMM İşletme ve Bakım Başkanlığı, bu konuda çeşitli belediyelerin veya hayvanseverlerin yaptığı kedi evleri, barınaklar konusunda örnekler temin ederek, Meclis bahçesinde kedilerin barınacağı, bakılacağı, veteriner kontrollerinin rahatlıkla yapılacağı barınak için çalışmalarına başladı.