Samsun Meclisten Gazi Ve Şehitler İçin Anlamlı Karar

Meclisten Gazi Ve Şehitler İçin Anlamlı Karar

14.02.2018 - 16:28 | Son Güncellenme:

.

Meclisten Gazi Ve Şehitler İçin Anlamlı Karar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınan karar ile şehit aileleri ve gaziler ile eşleri belediyenin sosyal tesislerdeki tüm hizmetlerden yüzde 40 indirimle faydalanabilecek.
Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Kapanış Toplantısı, Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplantı. Mecliste görüşülen 54 gündem ve 4 gündem dışı madde karara bağlanarak onaylandı. 58 maddenin 2’si oy çokluğuyla kabul edilirken, 56 madde oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Şubat ayı meclisinde alınan kararlar doğrultusunda şehit aileleri ve gaziler ile eşleri belediyenin sosyal tesislerdeki tüm hizmetlerden yüzde 40 indirimle faydalanabilecek. Gazi ve şehidin eşi vefat ettiğinde eşlerden mezar yeri ücreti alınmayacak. Şehir dışı cenaze nakilleri de THY ile yapılan protokol gereğince havayolu ile gerçekleştirilecek.
Şehit ve gazilerin hayat standartlarını daha iyi bir noktaya getirmek için çalıştıklarının altını çizen Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, “Bu gündem maddesini Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, gündemimize taşıdı. Çok önemli bir madde. Çok kritik bir dönemden geçiyor. Bu bir savaş değil. Karşımızda devlet yok. Görünürde bir devlet yok karşımızda ama emperyalist güçlerin tamamı ülkemizin güneyinde mini mini devletler oluşturma çabası içerisinde. Ülkemizin tamamı bu oluşumu ortadan kaldırmak için silahlı kuvvetlerimizi destek vererek, bu oluşumun olmasını engelleyecekler. Bu hassas dönemde terör örgütleriyle girilen mücadelede şehit olan ya da gazi olan vatandaşlarımızın yakınları ve kendilerinin normal hayatta hayat standartlarını yükseltmek için biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak belediyenin işlettiği tesislerden daha fazla faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Bunun için de şehit yakınlarına ve gazilere indirim yapmak istiyoruz. Bu teklif komisyondan da oy birliği ile geçti. Şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu ödeyemeyiz ama bir nebze de olsun onları rahatlatmak için böyle bir karar aldık” dedi.
Kararın ardından söz konusu kararı okuyan Turan Çakır, “Canlarını ve kanlarını ülkemiz için feda etmiş olan şehitlerimizin ve vatan için yaralanmış gazilerimizin acılarına ortak olmak adına şehit eşleri, anne, baba ve çocukları ile gaziler ve eşlerinin Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinin tüm hizmetlerinden yüzde 40 indirim ile faydalanmalarını oylarınıza sunuyorum. Gazilerimiz, çocuklarıyla birlikte gittiğinde çocuklarında da aynı indirim geçerli olacak” diye konuştu. Teklif oy birliği ile meclisten geçerek karara bağlandı.
Bir sonraki ayın meclis toplantısı 8 Mart tarihinde geçekleşecek