Gündem ‘Medeni hukuk alanı neden bir din görevlisine veriliyor’

‘Medeni hukuk alanı neden bir din görevlisine veriliyor’

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, müftülere nikah kıyma yetkisini içeren tasarının Genel Kurul’daki görüşmelerinde tek bir Ak Partili kadın milletvekilinin yasayı savunmadığını söyledi.

‘Medeni hukuk alanı neden bir din görevlisine veriliyor’

Kerestecioğlu, MHP’li kadın milletvekillerinin de tasarıyı kerhen savunmak durumunda kaldığını sandıklarını ifade etti. Kerestecioğlu, şöyle devam etti:
“Bu yasa ile aslında en temel şey, muhafazakâr tek bir hayat dayatması inşa edilmeye çalışılıyor. Siz, bir memuriyeti, sivil bir alanı, medeni hukukla ilgili bir alanı neden bir din görevlisine veriyorsunuz? Bunu çok vermek istiyorsanız, başka bir görevliye verin. İşte muhtarlar var, belediye memurları yeterince var. Yani sanki insanlar sıraya girmişler, evlenemiyorlarmış gibi bir ortam da yaratılmaya çalışılıyor.”
Belediye başkanlarının istifa ettirildiği iddialarına da değinen Kerestecioğlu, “Gerçekten, Tayyip Bey’in yolsuzluklara karşı bu kadar duyarlı olduğunu bilmiyorduk. Bunu da öğrenmiş olduk. Gökçek’in de bu direngen tavrı gözlerimizi yaşarttı. Kimse buna metal yorgunluğu falan demesin. Ellerinde ne varsa ortaya dökülmesi lazım” ifadesini kullandı.
Kerestecioğlu, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un, “irade-i külliye” ifadesini nasıl değerlendirdiği sorusuna, “İrade-i külliye aslında açık anlamıyla tabii ki Erdoğan’ın iradesi demek. Yani sonuçta, ‘ben de herhalde boynumu eğiyorum’ demek, ama ‘eğmek istemiyorum’ demek aynı zamanda” yanıtını verdi.

Yazarlar