Meditasyon Performansı Arttırır

Yoğun iş temposu, stres, sağlık sorunları, motivasyon düşüklükleri gibi sorunlarla baş etmekte kullanılan Meditasyon Yöntemi birçok farklı konuda performansı arttırmak için de harika bir teknik.

Meditasyon ile performansı arttırmak yalnızca yetişkinlerin değil okul çağındaki çocukların da faydalandığı bir yöntem. Okul başarısını arttırmakta önemli bir rol oynayan Meditasyon Tekniği ile konsantrasyon sorunlarını ortadan kaldırmak ve sınav kaygılarından kurtulmak mümkün.

Güne başlarken ve günü bitirirken yapılan 10’ar, 15’er dakikalık meditasyonlar sayesinde dikkat eksikliği, konsantrasyon sorunu, odaklanma problemleri gibi öğrencilerin okul başarısını doğrudan etkileyen durumları ortadan kaldırılabildiğini gösteren araştırmalar umut verici.

Haberin Devamı

Meditasyonun faydalı olmasını sağlayan en önemli şey zihinsel anlamda bir adım atmak. Fiziksel olarak yoğun bir gün yaşarken aslında zihnimizi çok daha fazla kullandığımız gerçeğini fark edip, bedensel dinlenmeye zihinsel dinlenmeyi de dahil etmek gerekiyor.

Okul çağındaki çocuklar için başlangıç seviyesinde, 2-3 dakikalık oturma, sessiz kalma ve kendi ile kalma egzersizleri yaparak başlamak en güzel yol.

Özünde fark etmek ve bakış açısı geliştirmek olan meditasyon, kontrol etmek ve düşünceleri baskılamak olmadığından yetişkin bir insana göre çocuk yaşta yapılması çok daha kolay bir yöntem.

Yargılardan uzak bir yaklaşımı temel alan meditasyon tekniği, çocukların saf ve temiz zihinlerinde çok daha hızlı etkiler gösterebilmektedir.

Meditasyon mutluluk seviyesini, konsantrasyonu ve performansı arttırmak için oldukça basit bir yöntem.

Meditasyonu etkili hale getirmek için en önemli şey ise, istikrar. Düzenli olarak meditasyon yapan kişilerde görülen olumlu değişimlerden biri de sosyal beceriler. Dikkat düzeyini arttıran meditasyon sayesinde güçlenen iletişim yeteneği zihinsel ve bedensel performansımıza da yansıyor.


Gündelik hayatımıza dahil edeceğimiz 10 – 15 dakika ile hayatımızın bütününü değiştirebileceğimiz harika bir yöntemi rutinimiz haline getirebilir ve birçok farklı konuda faydalanabiliriz.

Haberin Devamı