Konya Mehir Vakfı Afrin'deki Siviller İçin Harekete Geçti

Mehir Vakfı Afrin'deki Siviller İçin Harekete Geçti

13.04.2018 - 10:20 | Son Güncellenme:

Mehir Vakfınca, Afrin'de yaşayan sivillerin acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardım kampanyası başlatıldı Vakıf Genel Müdürü Erdem: "Afrin'deki sivillere yardım etme sorumluluğunu herkes taşımalı. Oradaki aileler zor durumdayken biz burada rahat rahat oturamayız. Hayırseverlerden, acil ihtiyaçların temini için destek bekliyoruz"

Mehir Vakfı Afrindeki Siviller İçin Harekete Geçti

KONYA (AA) - Mehir Vakfınca, Afrin'de yaşayan, çatışma ortamından dolayı evini, eşyalarını kaybetmiş sivil halkın acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakfın, kuruluşundan bugüne kadar hayırseverlerin destekleriyle birçok sosyal sorumluluk projesine imza atttığını belirtti.

Afrin'de terörden temizlenen bölgelerde yaşayanların zor durumda olduğunu ifade eden Erdem, bölgedeki evini, eşyalarını kaybetmiş sivillerin acil gereksinimlerini gidermek için vakıf olarak yardım kampanyası başlatmaya karar verdiklerini bildirdi.

- "Oradaki aileler zor durumdayken biz burada rahat rahat oturamayız"

Yardım kampanyasını Türk Kızılayı ile iş birliği yaparak başlattıklarını anlatan Erdem, şunları kaydetti:

"Orada saha çalışması yapan Türk Kızılayı bölgede yaşayan sivillerin ihtiyaçlarıyla ilgili bize bilgi verdi. Özellikle su, yatak, bebek maması, bebek bezi, hijyen paketi, kuru gıda, konserve gıda gibi ürünlerin acil olduğunu belirttiler. Biz de bunu hayırseverlerimize iletmek istiyoruz. Afrin'deki sivillere yardım etme sorumluluğunu herkes taşımalı. Oradaki aileler zor durumdayken biz burada rahat rahat oturamayız. Hayırseverlerden, acil ihtiyaçların temini için destek bekliyoruz."

Haberin Devamı

- "İstanbul'da yaşayan Suriyeliler için toplu düğün organizasyonu yapacağız"

Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için de toplu düğün organizasyonu yapacaklarını vurgulayan Erdem, İstanbul'da yaşayan 100 Suriyeli çiftin nikah törenini hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Erdem, daha önce de İstanbul'da yaşayan Filistinlileri toplu düğünle evlendirdiklerini anımsatarak, "Bu çiftleri aracı kurumlar yardımıyla tespit ediyoruz. Evlendirmeyi planladığımız 100 Suriyeli çifti de Türk Arap Derneğimiz, Türk Kızılayı, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneğiyle ortak çalışmalarımız sonucu tespit edeceğiz. Hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.