Gündem Mehmet Aksoy’un heykeline sürgün!

Mehmet Aksoy’un heykeline sürgün!

08.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Heykeltıraş Mehmet Aksoy, heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak’a ait olmasının mahkeme kararıyla kesinleşmesi üzerine eserini bir vinçle atölyesine taşıdı

Mehmet Aksoy’un  heykeline sürgün

İstanbul Ümraniye’de bulunan Soyak Yenişehir Kibele Evleri içerisinde bundan 12 yıl önce yapılan ve sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy’un ‘İki Çocuklu Toprak Ana’ adlı heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak’a ait olmasının mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle Ümraniye Belediyesi, sosyal tesisleri yıkma kararı alırken Aksoy’dan heykelini taşımasını talep etti.

Haberin Devamı

Durumdan haberdar olan Aksoy, belediyeye heykeli kendisi kaldırmak için başvuruda bulundu ve dün bir vinç ve birkaç işçi ile birlikte alana gelerek heykeli Beykoz’daki atölyesine taşıdı.

Ümraniye Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre belediye, 11 bin dönümlük arazinin, Milli Emlak’a ait olduğu gerekçesiyle siteyi dava etti. Geçen günlerde davanın sonuçlanmasının ardından, sitenin Milli Emlak’a ait olan arazisinin devredilmesine karar verildi.

‘Zamana bırakıyorum’

Aksoy, belediyenin kendisini durumdan haberdar ettiğini söyledi ve ekledi: “Bana, heykelimi taşımak istediklerini söylediler. Ancak, heykelin başına bir şey gelmemesi için ben taşımak istediğimi söyledim.” Heykelin taşınmasının ardında ise Aksoy, “Yine bir heykel daha kaldırılıyor. Bu içinde yaşadığımız, Türkiye’nin sanat ortamınının, neye, ne kadar değer verildiğinin bir göstergesi. Kendi atölyemize götüreceğiz. Kimse kıymetini bilmiyorsa ben biliyorum. Her şeyi zaman bırakıyorum. Neyin değerli neyin değersiz olduğunu zaman gösterecek” dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Aksoy’un  heykeline sürgün
-

Aksoy, dün bir vinç ve birkaç işçi ile birlikte alana gelerek heykeli Beykoz’daki atölyesine taşıdı.