Aydın MEHMET ALİ TALAT, ADÜ’DE ‘KIBRIS SORUNUNU’ ANLATTI

MEHMET ALİ TALAT, ADÜ’DE ‘KIBRIS SORUNUNU’ ANLATTI

12.04.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

.

MEHMET ALİ TALAT, ADÜ’DE ‘KIBRIS SORUNUNU’ ANLATTI

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ADÜ’de düzenlenen “Kıbrıs Sorunu” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
ADÜ Genç Liderler Topluluğu tarafından düzenlenen ve KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kıbrıs Sorunu” adlı konferans, AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferanstan önce Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’yı makamında ziyaret eden Mehmet Ali Talat, ADÜ’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirirken; Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı da, Mehmet Ali Talat’ı ADÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Konferansa ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Mehmet Ali Talat’ın eşi Oya Talat, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Kıbrıs sorununun uzun soluklu bir sorun olduğunu ve bu sorunun çözümüyle ilgili ilerlemelerin olduğunu söyleyen KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununun tarihçesi, Annan Planı ve ortaya çıkan yeni siyasi gelişmeler ile Kıbrıs Türklerinin bu süreçlerdeki durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
TÜRKLERİN KARŞI OLDUĞU GÖRÜŞÜ SİLİNDİ
Talat, Nisan 2004’te KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yapılan referandumlar ile oylamaya sunulan, Türkler tarafından kabul gördüğü halde Rum tarafının red oyu kullanmasıyla hayata geçirilemeyen Annan Planı ile Türklerin dünya tarihindeki Kıbrıs Sorunu çözümüne karşı oluşu imajının silindiğinin altını çizdi.
Kıbrıs’ın geçmişten günümüze kadar birçok müzakereye şahit olduğunu belirten Talat, “Kıbrıs çözümü için biz de çalışıyoruz. Var gücümüzle çözüm sürecini desteklemeye devam edeceğiz. Umudumuz, seçimlerden dolayı müzakerelerde olan bu yavaşlamanın, seçimlerden sonra hızlanarak bir sonuca varmasıdır” şeklinde konuştu.
Konferansta öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Talat’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.