Gündem Mehmet Altan tutuklandı

Mehmet Altan tutuklandı

23.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimini sonrası başlatılan soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Mehmet Altan tutuklanırken, serbest bırakılan ağabeyi Ahmet Altan tekrar gözaltına alındı

Mehmet Altan tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY medya ayağına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Gazeteci yazar Ahmet Altan ve kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan gözaltına alınmıştı. Önceki gün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Altan kardeşler tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik sorgularının ardından Prof. Dr. Mehmet Altan, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı. Ahmet Altan ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

‘Gülen’le görüşmedim’

Ahmet Altan sorgusunda subliminal mesaj vermekle suçlandığını belirterek, “Bilinç altına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor. Cumhurbaşkanı’nı eleştirmem beni darbeci yapmaz. Hayatım boyunca darbelere karşı çıkmışımdır. Gülen ile görüşmedim” dedi.

Mehmet Altan ise sorgusunda Gülen ile bir kez gazetecilik amacıyla görüştüğünü söyledi. Serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan hakkında, savcılığın talebi üzerine tekrardan yakalama kararı çıkarıldı.

Tekrar gözaltında

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği kararda, Altan’ın, Taraf gazetesi genel yayın yönetmeni olduğu dönemde, kamuoyunda “Balyoz Darbe Planı” olarak bilinen davaya ilişkin belgelerin gazetede yayınlaması nedeniyle hakkında kamu davasının bulunduğuna dikkat çekildi. Kararın ardından Ahmet Altan yakalanarak gözaltına alındı.

‘Saptırılıyor’

Serbest kalan Ahmet Altan, Çağlayan Adliyesi çıkışında kardeşinin tutuklanmasına tepki gösterdi:

“Mehmet Altan’ın bugün tutuklanması, 15 Temmuz ile ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, esas soruşturulması gerekenlere giden yolun kesilmesidir. Başka hiçbir anlamı yoktur. Bu tür suçlamalarla varılabilecek hiçbir yer yok. Bu tutuklama, 15 Temmuz ile ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor, engel oluyor.”