Mehmet Aslantuğ

  • İsim
    : Mehmet
  • Soyad
    : Aslantuğ
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 25.09.1961
    1961-09-25
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Türk oyuncudur.
 
Yaşam öyküsü
 
Samsun ili Çarşamba ilçesinin Dikbıyık mahallesinde dünyaya gelen Aslantuğ, anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abzah olan Çerkes kökenli çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini ise Terme ilçesinde tamamladı.  1978 yılında işletme fakültesine kaydını yaptırdı ancak öğrencilik yıllarında, Deneme Sahneleri nde başlayan oyunculuğunu, 1985 yılında, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonelleştirdi. 1993 yılında Detay Film'i kurdu. Arzum Onan'la evli. Can adında bir oğlu var.
Filmografi
 
1986 Gündoğmadan
1987 Ateş Böceği
1987-1988 Belene
1989-1990 İz Peşinde
1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
1990 Vurguna İnmek
1991 Kopuk Dünyalar
1991 Karayar Köprüsü
1992 Kapıları Açmak
1993 Yalancı
1994 Yengeç Sepeti
1994 Gerilla
1995 Bir Kadının Anatomisi
1995 Kurtuluş
1996 Akrebin Yolculuğu
1997 Yeni Bir Yıldız
1997-2000 Sıcak Saatler
1999 Merdoğlu
2001-2002 Hırsız
2003-2005 Bir İstanbul Masalı
2009 Hanımın Çiftliği (Muzaffer Bey)
2010 Aşkın İkinci Yarısı (Senarist-Yönetmen)
2011 Canım Babam (Doktor Kerem)
2012 Veda (Dizi) Mehmet Reşat Bey
2013 Ben Onu Çok Sevdim - Adnan Menderes
Ödülleri
 
1990-1994-1997-2004 yıllarında Altın Kelebek Ödülü
1992-1993-1994 yıllarında Altın Portakal
1994 yılında Altın Koza
1995 yılında Çağdaş Sinema Oyuncuları
1998 yılında Altın Objektif


Mehmet Aslantuğ biyografisi

Mehmet Aslantuğ kimdir?

Mehmet Aslantuğ 25.09.1961 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Mehmet Aslantuğ kaç yaşındadır?

Mehmet Aslantuğ 25.09.1961 tarihinde doğmuş olup 53 yaşındadır.

Mehmet Aslantuğ ne iş yapar?

Mehmet Aslantuğ Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Mehmet Aslantuğ nerelidir?

Mehmet Aslantuğ Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.