Gündem Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

Mehmetçik, Afrin tepelerine yerleşti

11.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin bölgesini PYD/PKK’lı teröristlerden temizlemek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın 50. gününde Mehmetçik ve ÖSO güçleri Afrin’e ulaştı. Birlikler kentin rahatça görüldüğü tepelerde konuşlandı.

Mehmetçik, Afrin  tepelerine yerleşti

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 50. gününde hedefteki Afrin göründü. Çevresindeki köyleri bir bir alan TSK ve ÖSO güçleri, bir kaç kilometreye kadar yaklaştığı Afrin kent merkezini çevreleyen tepelere konuşlandı. Bir kaç kilometre uzaklıkta olan Afrin şehir merkezinin artık rahatça görüldüğü hakim noktalara ulaşmanın sevincini yaşayan ÖSO güçleri artık teröristlerin tamamen bitmesinin an meselesi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

8 köy temizlendi

TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin’de sekiz köyü daha terör örgütleri YPG/PKK-DAEŞ’ten temizledi. Böylece harekâtta 50. gün geride kalırken ele geçirilen stratejik köy ve noktaların sayısı 171’i buldu. Kurtarılan bölgelerde tuzaklanmış bomba ve mayınların temizliği de yoğun olarak sürüyor.

Alınan bilgilere göre TSK ve ÖSO unsurları dün sabah saatlerinde Afrin’in kuzeybatısında yer alan Bülbül beldesine bağlı Korta, Babak Uşağı ve Kaşa köylerini de teröristlerden temizledi. Harekât hızla sürerken Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Kafr Rum ve Kurt Kulak ile Afrin’in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Zellaka ve Afrin ilçe merkezine bağlı Kıfar Zeit köyleri de kurtarıldı.

Haberin Devamı

Mehmetçik, Afrin  tepelerine yerleşti

Böylece TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana Afrin’de 5’i belde merkezi, 135’i köy, 31’i kritik nokta olmak üzere toplam 171 bölgeyi kontrol altına aldı. Kontrolü sağlanan köylerde teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları arama ve imha çalışmaları devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı dün sabah harekâtın başından bu yana 46’sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 195 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Mersin’de yaptığı konuşmada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 213’e ulaştığını bildirdi.

İlçeden kaçıyorlar

Öte yandan, harekât sonucu kıskaca giren YPG/PKK’nın Kandil Dağı’ndaki tepe kadrolarından gelen çok sayıda elebaşı da Afrin’den kaçmaya başladı. İlçede sözde adalet bakanı olarak görev yapan Said İsmet Gubar Afrin’i terk etti. Sözde içişleri bakanı Hasan Bayram ise rejim bölgesine bağlanan Ziyare kapısından çıkmaya çalışırken YPG/PKK unsurları tarafından alıkondu.

Tuzaklı sütyen

YPG/PKK’lı teröristlerden temizlenen Cinderes beldesinde bir evde arama yapan güvenlik güçleri, sütyen içine kablo ve radyo vericileri ile hazırlanmış bomba düzeneği ele geçirdi. Canlı bomba eyleminde kullanılmak üzere hazırlanan sütyendeki düzeneğin uzaktan kontrol edilebileceğini belirten güvenlik kaynakları, köşeye sıkışan terör örgütünün sivillerin arasına karışarak bu tür eylemler düzenlemeye çalışabileceklerine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Sevkiyat sürüyor

Türkiye’nin çeşitli birliklerinden takviye amaçlı gönderilen 8 askeri araç, Hatay’ın İskenderun ilçesine ulaştı. Demiryoluyla İskenderun Garı’na getirilen, arasında askeri ambulansların da bulunduğu araçlar, burada personel tarafından vagonlardan indirildi. Askeri araçlar, sınır birliklerine sevk edildi.

Köylüler ÖSO’yu zılgıtlarla karşıladı

Kurt Farmez köyü sakinleri kendilerini teröristlerden kurtaran ve akrabaları olan ÖSO’yu zılgıtlarla karşıladı. Köylüler, sevinç gözyaşları döktü.

Arındırdıkları köye dönen ÖSO mensubu Abdülaziz Mustafa, “Terör örgütü PYD/PKK köyden bizi tehcir edeli 3 yıl oldu. Köye çok fazla çatışmadan girip özgürleştirdik. Çünkü akrabamızla sürekli iletişimdeyiz. Onlar bize katil PKK’nın çekildiği haberini verdi” dedi.

Mehmetçik, Afrin  tepelerine yerleşti
Mustafa, akrabalarıyla sürekli iletişimde olmalarının köyün hızla alınmasını sağladığını aktardı.

ÖSO’nun güvenliğini sağlamak amacıyla köy sakinlerine evlere girmelerini anons ettiğini söyleyen köy sakini Ebu Ömer, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Söylentilere tepki

“ÖSO köye girdi çok şükür. Halk kendini güvende hissetmeye başladı. ÖSO köylüleri öldürüyor söylentileri yalandır. Öyle bir şey söz konusu olamaz. İnsanlara değil hayvanlara bile zarar vermediler. Korkarak konuşmuyorum, bu bir gerçektir.” ÖSO savaşçısı Ebu Samir de, korkak olarak nitelendirdiği terör örgütünün köy içindeki yollara mayın döşediğini tespit ettiklerini söyledi.

Halidiye köyü temizlendi

TSK ve ÖSO güçleri, dün sabah Meryemeyn köyünde toplandı. Burada bir kaç gruba ayrılan ÖSO güçleri, bölgede bulunan terör örgütü denetimindeki köylere yönelik operasyon başlattı. ÖSO güçlerinin operasyon düzenlediği köylerden birisi de Afrin kent merkezine bir kaç kilometre uzaklıktaki Halidiye köyü oldu. Köye ağır silahlarla yaklaşan ÖSO güçleri ile ateş açan teröristler arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 2 saat süren şiddetli çatışmalar sırasında teröristlerin bulunduğu bazı mevzilerle toplanma alanları Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına aldı. TSK’nın baskı ateşi ile önü açılan ÖSO güçleri, köyün içerisine girerek teröristlerle çatışmayı sürdürdü. Çatışmanın ardından teröristlerden temizlenen köy, TSK ve ÖSO’nun denetimine girdi. Yoğun çatışmaların ardından teröristlerden arındırılan köyde, tuzaklanmış patlayıcı arama tarama çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı