Gündem Mehmetçik, Kandil yolunu temizliyor

Mehmetçik, Kandil yolunu temizliyor

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak sınırındaki üsleri ile terör merkezi Kandil’e ulaşan stratejik noktalar seçkin birlikler tarafından kuşatılıyor. Kandil’de 41 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Mehmetçik, Kandil yolunu temizliyor

Terör örgütü PKK’nın Irak’tan kuzeyinden temizlenmesine yönelik kapsamlı harekât hazırlığı sürdürülürken örgütün sınır hattındaki kampları ile yönetim merkezi Kandil’e ulaşan stratejik noktalar kuşatılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Hakurk kuşatılıyor

Kapsamlı harekâta alan açmak amacıyla Şemdinli’den Kuzey Irak’a yönelik bir süreden beri TSK tarafından karadan nokta operasyonları yapılıyor. Operasyonun hedefinde ise İran sınır hattına uzanan PKK’nın askeri ve lojistik merkezi Hakurk’un kuşatılması var. Bu kapsamda bir süreden beri Hakurk bölgesinde TSK’nın ağır silahlarla donatılmış seçkin özel eğitimli birliklerce operasyonlar sürdürülüyor. Hakurk bölgesinde PKK’ya yönelik sürdürülen harekât kapsamında yer yer çatışmalar yaşanırken, TSK, operasyonun ikinci aşaması için bölgeye yerleşmeye çalışıyor. Bu kapsamda Kuzey Irak içlerine doğru aşama aşama ilerleyen TSK, Kandil’e açılan Diyana’ya bağlı Geliya Reş, Bermize köyü ve Siro Dağı ve çevresini kontrol altına aldı. Bölgeye hakim stratejik Siro Dağı ile Geliya Reş tepesine yerleşen birlikler burada geçici üsler kurdu. Sınırdan iç bölgelere güç ve silah aktarımı için de Hacı Beg bölgesini ikiye ayıran nehir üstüne seyyar köprü yapıldı.

Haberin Devamı

Bölgedeki hakim tepelere üslenen zırhlı piyade güçleri, kısa süre önce stratejik önemdeki Koordine tepesini de denetim altına aldı. Diyana kasabası üzerinde yer alan Sideka beldesi çevresindeki Deşta Herte bölgesini kontrol altına almaya çalışan TSK, Hakurk’u üç taraftan kuşatıyor.

Kandil’de 8 kamp var

Kandil’e yapılması planlanan kapsamlı kara ve hava harekâtında PKK’nın yönetim kadrosu ve ana karargâhı ile aynı bölgedeki sekiz kamp yer alıyor. Kamplarla birlikte bölgede tespit edilen 20’yi aşkın faaliyet alanına ilişkin yapılacak kara ve hava harekâtında, ilk kapsamda sınır hattındaki Haftanin, Zap, Avaşin, Hakurk, iç kesimlere uzanan Gare, Metina ile İran sınır hattındaki Zeli, Dole Koge, Şehit Ayhan, Şehit Harun, Kala Tuka, Kani Cengi, Belekati, Hınere, Lolan ve Kelereş kampları hedef alınacak.

F-16’lar imha ediyor

Sınırın kuzey Irak kesiminde Hakurk bölgesinde karadan ilerleyen TSK’nın operasyonlarına havadan da destek veriliyor. Önceki gün PKK’nın hareketli sahalarından olan Erbil’in Soran ilçesinin Sidekan beldesine bağlı Bradost, Kandil ile Dohuk’a bağlı Amediye ilçesi çevresinde yer alan Çemço bölgesindeki PKK hedefleri Diyarbakır’dan kalkan F-16 savaş uçakları tarafından etkili vuruldu.

Haberin Devamı

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, Kandil bölgesine 22 Mart’ta düzenlenen hava harekâtında 41 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Terör örgütü PKK’nın paçavraları temizleniyor

Irak güvenlik güçleri, dün sabah Sincar bölgesinde PKK ve denetimindeki gruplara yönelik kapsamlı operasyon başlattı. İlçe merkezine giren ordu güçleri, bazı kurumlara asılı olan PKK’ya ait sembol ve flamaları indirdi. YBŞ’nin yedi üyesi tutuklandı. Operasyon sırasında bölgede bulunan gazetecilerin görüntü almasına ise izin verilmedi. Operasyonun Sincar’ın diğer bölgelerine yayılarak devam edeceği öğrenildi. Önceki gün konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Umarız ki, Irak ordusu Türkiye’nin bu beklentisi doğrultusunda orada teröristlerin farklı üniforma, unvan, flama, bez parçası veyahut isim adı altında bölgede varlığını devam ettirmesine izin vermez” demişti.