Edirne Mehter, Sezonun Konserini Külliyede Verdi

Mehter, Sezonun Konserini Külliyede Verdi

15.09.2017 - 17:56 | Son Güncellenme:

.

Mehter, Sezonun Konserini Külliyede Verdi

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Erhan Tabakoğlu, mehteran takımı altyapısının Edirne'de yetişeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Edirne Valiliği tavsiyesiyle kurulan ve gönüllü memurlardan oluşan mehteran takımı, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin bahçesinde konser verdi.

Rektör Tabakoğlu, konserin ardından yaptığı açıklamada, II. Bayezid Külliyesi'nin tarihi açıdan önemli bir mekan olduğunu söyledi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesinin emekli öğretim üyelerinden merhum Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil'in külliyeye ilişkin güzel bir kitabı bulunduğunu belirten Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bölgede bir mehterane olduğu ve burada musiki konserleri verildiğine dair bir bulguya işaret ediyor kitap. Böyle olunca bizde mekanımızda yaşatalım istedik. Bu konserle başlamış oldu bu. Valiliğimiz bir mehteran takımı var, üniversitemizin konservatuvarıyla onları kardeş ediyoruz. Birbirleriyle iletişim içerisinde olacaklar. Mehter Öğrenci Kulübümüzü kuruyoruz. Hem mehter takımını zenginleştireceğiz. Hem var olanı daha kalıcı hale getirerek büyüteceğiz. Tarihi mekanlardaki mehteran konserlerini de yaşatacağız."

Haberin Devamı

Tabakoğlu, mehteran takımı altyapısının Edirne'de yetişeceğini dile getirdi.