Meksika Fasulyesi

Merhaba,

Salata tariflerinize ekleyeceğiniz bir kolay tarif daha. Hem pratik hem lezzetli. Gelen konuklarımızın bile artık ilk tercihleri salatalar oluyor. Ben de sofralarımı şimdilerde salata ağırlıklı yapar oldum. Bol yeşillikli bu salatayı evinizde konserve Meksika fasulyesi, konserve mısır, haşlanmış nohut bulundurursanız yapmamak için bir neden yok diyebiliriz.:)

Malzemeler : 1 kavanoz meksika fasulyesi, konserve mısır, haşlanmış nohut, taze soğan, maydanoz, nane, salatalık turşusu, limon ( istenirse nar ekşisi), zeytinyağı, tuz.

Haberin Devamı

Yapılışı : Bir kapta 5-6 adet taze soğan, biraz dereotu, biraz maydanoz, bir kaç taze nane yıkayıp sirkeli suda mikrobu ölsün diye bekletiyorum. Daha sonra süzülmeleri için süzgece alıyorum. Meksika fasulyesinin suyunu süzüp yıkıyorum. Derince bir kaba boşaltıyorum. Eskiden marketlerde sadece ithal konserve bulunurdu, şimdi Tat'ın bile meksika fasulyesi var. Fasulyelerin üstüne 1 avuç konserve mısır, 2 adet doğranmış salatalık turşusu, 1 avuç haşlanmış nohut ve doğranmış yeşilliği ekliyorum. Hepsini karıştırıyorum. Sonra 1 limon suyu yada nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karışımı sosu üzerine döküyorum. Sonunda da övgüleri topluyorum.:)

Afiyet olsun.