Dünya Meksika'nın Miss World organizatörü öldürüldü

Meksika'nın Miss World organizatörü öldürüldü

09.08.2016 - 15:50 | Son Güncellenme:

Miss World güzellik yarışmasının Meksika organizatörü Hugo Ruben Castellanos, Sinaloa eyaletinin kuzeydoğusundaki Culiacan kentinde öldürüldü.

Meksikanın Miss World organizatörü öldürüldü

Yerel basında yer alan haberlerde, Castellanos'un Miss Sinaloa güzellik yarışmasının kazananını açıkladıktan birkaç saat sonra bir bardan yanındaki iki kişiyle kaçırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kaçırılan iki kişinin daha sonra serbest bırakıldığı, öte yandan Castellanos'un cesedinin kurşunlanmış çalıntı bir araba içinde bulunduğu açıklandı.

Cinayetin neden işlendiği henüz açıklığa kavuşmazken, görgü tanıkları, Castellanos'un, kaçırıldığı bara gitmeden önce Miss Sinaloa yarışmacılarıyla bir partiye katıldığını ifade etti.

"El Chapo" lakaplı uyuşturucu baronu Joaquion Guzman'ın memleketi Sinaloa'da cinayet oranlarının, Guzman'ın yeniden yakalandığı ocak ayından bu yana arttığı kaydedildi.

Meksika'da Baja California Sur eyaletinin, Sinaloa uyuşturucu karteliyle bağlantısı olduğu iddiasıyla birkaç ay önce görevinden alınan eski savcı yardımcısı Samgar Salvador Gomez Reyes, haziran ayı sonunda kimliği belirsiz saldırganlar tarafından ateş edilerek öldürülmüştü.