Dünya Melania bastırdı, çocuklar aileleriyle buluştu...

Melania bastırdı, çocuklar aileleriyle buluştu...

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, özellikle Meksikalı göçmenlere uyguladığı “Sıfır Tolerans” politikasıyla ailelerinden ayrılan yaklaşık 2 bin 300 çocuktan 500’ünün, aileleriyle yeniden birleştirildiği bildirildi.

Melania bastırdı, çocuklar aileleriyle buluştu...

İngiliz “The Independent” gazetesinin haberine göre, Trump yönetimi yetkilisi, yaptığı açıklamada, Başkan’ın, Nisan ayından beri devam eden sert göçmen politikalarının dünya çapında tepki çekmesi sonrasında göçmenlerin çocuklarının ebeveynlerinden ayrılmasını engelleyecek başkanlık kararnamesini imzaladığını hatırlatarak, ailesinden ayrılmış yaklaşık 500 çocuğun evebeynleriyle tekrardan bir araya getirildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Ailelerinden ayrılan çocuklarla, ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı’nın ilgilendiği belirtiliyor. Bununla birlikte 500 çocuğun birleştirilmesi kararı için, Başkan Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın bizzat uğraş verdiği de iddia ediliyor. Nitekim Melania Trump, sözcüsü aracılığıyla Meksika’dan ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan ebeveyn ve çocuklarını ayıran “sıfır hoşgörü” politikasını eleştirmişti. Sözcüsü Stephanie Grisham, “Melania Trump ABD’nin tüm kanunları uygulayan, aynı zamanda da insan vicdanıyla yönetilen bir ülke olmamız gerektiğine inanıyor” ifadelerini kullanmıştı. First Lady, Meksika sınırında ailelerinden ayrılmış çocukların tutulduğu bir kampa da “tek başına” ani ziyaret gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Melania bastırdı, çocuklar aileleriyle buluştu...