Balıkesir Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı Projesi Yenileniyor

Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı Projesi Yenileniyor

17.12.2017 - 13:11 | Son Güncellenme:

.

Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı Projesi Yenileniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Melih Pabuçcuoğlu Bulvarındaki yeni düzenleme hakkında açıklama yaparken, körfezde bir ilk olacağını söyledi. Burhaniye’nin batı girişinde Kuvayi Milliye Anıtı ile Karınca Deresi Köprüsü arasında yer alan Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı ile ilgili planlanan proje, A’dan Z’ye tüm hatlarıyla yenilenirken, Burhaniye’nin en önemli caddelerinden biri haline gelecek.
Körfez’de en çok yeşil alan düzenlemesi yapan belediye olduklarını bildiren Belediye Başkanı Necdet Uysal, “ Burhaniye’mizde 3 buçuk yılda 92 bin 317 metrekare park ve yeşil alan düzenlemesi yaptık. Hemen hemen tüm mahallelerimizde düzenlediğimiz modern ve Burhaniye’nin vizyonuna uygun park ve yeşil alan düzenlemelerimizde spor alanları, oyun alanları, oturma alanları gibi çok yönlü parklar oluşturduk. Melih Pabuçcuoğlu Bulvarımız da, yapacağımız yeni düzenleme ile Burhaniye’nin cazibe merkezi haline gelecek. Körfezde bu denli çok yönlü bir park ve yeşil alan düzenlemesi ilk olacak” dedi. Modern şehircilik anlayışının tüm özelliklerini bünyesinde barındıran ve çalışmalar bittiğinde Burhaniye’nin prestijli caddelerinden bir tanesi haline gelecek olan Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı, bünyesinde yürüyüş yolları, bisiklet yolu, park ve spor alanlarını kapsıyor. Yol boyunca refüjler, kavşaklar ve park alanlarını kapsayan proje toplamda 24 bin 200 metrekare alanda uygulanacak. Kuvayi Millîye Anıtından itibaren başlayacak projede, ilk bakıldığında Karınca Deresine kadar devam edecek bisiklet yolu göze çarpıyor. 2 bin 311 metrekarelik bölümde yol boyunca oluşturulacak bisiklet yolu Burhaniyelilerin bu anlamda beklentilerini karşılayacak.
Kuyu Durağı diye adlandırılan bölgede başlayan park alanlarının içinde; bin 100 mekrekare yürüyüş yolu, 335 metrekare fitness ve kondisyon aletlerini kapsayan spor alanı, 1 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası, 1 adet halı saha yer alıyor. Burhaniye’de bir ilk olacak paten pistleri de proje içinde yer alıyor. Toplamda 440 metrekare olarak planlanan paten pistinin 345 metrekaresi genç ve yetişkinler için 95 metrekaresi ise 3-7 yaş gurubu çocuklar için yapılacak. Burhaniye’de her geçen gün çoğalan kafeterya ve sosyal alanlar Melih Pabuçcuoğlu Bulvarında da yerini alacak. Sosyal alanlar içinde toplamda 3 adet kafeterya planlanırken çocuk oyun gurupları, açık alan oturma gurupları ve 65 metrekare sahne ve amfi alanı uygulanacak. Ayrıca döner kavşaklar için de süs havuzları yapılacak. Belediye Başkanı Necdet Uysal Melih Pabuçcuoğlu Bulvarının, kentin vitrin caddesi olacağını belirterek,“ Burhaniye’mizin girişi için şehrimize yakışır, modern ve şehircilik planlarını tümüyle içinde barındıran bir proje tasarladık. Büyükşehir Belediyemizin sıcak asfalt yol çalışmasını bitirmesinin ardından Burhaniye Belediyesi olarak bu projelerin uygulanması için ihaleye çıkacağız. Burhaniye’mizde çekim merkezlerinden biri haline gelecek olan Bulvar çalışmamızı 7’den 70 tüm vatandaşlarımızı düşünerek projelendirdik. Böylece çocuklarımız modern çocuk oyun guruplarında rahat rahat oynarken anneleri veya babaları sporlarını yapabilecekler. Sosyal hayat içinde rahat buluşma alanları oluşturduğumuz bölgede eksikliğini hissettiğimiz kafeteryalar çoğalmış olacak. Burhaniye’mizde sürekli dile getirilen halı saha eksikliği de Bahçelievler Mahallemizden sonra bu bölgede tasarladığımız halı saha ile de giderilmiş olacak. Aynı şekilde tenis kortlarımız da burada yapacağımız kort ile birlikte 3 e çıkmış olacak. Yapılacak olan proje Çok geniş kapsamlı bir proje Burhaniye’mize hayırlı uğurlu olsun. Belediyemizdeki teknik arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma ortaya çıktı en kısa zamanda yol çalışmalarının bitmesinin ardından projenin alana uygulaması başlayacak” dedi.